Doctor în biologie celulară: Gândurile și emoțiile noastre influențează genele, boala, sănătatea, capacitatea de vindecare

Dr. Bruce Lipton spune că o gândire pozitivă te poate vindeca de orice boală, în timp ce o gândire negativă îți poate aduce orice boală posibilă. Ba chiar te poate ucide.

Dacă tu crezi că vei muri, ai mare grijă. Aceasta este o credință, iar credințele noastre se transmit până la nivelul genelor.

Gandurile si emotiile noastre influenteaza genele, boala, sanatatea, vindecarea

Gandurile si emotiile noastre influenteaza genele, boala, sanatatea, vindecarea: Freepik.com

Sentimentele și gânduri au o chimie care se transmite până la nivel celular 

Dr. Bruce H. Lipton este medic în biologie celulară și lector. Este cunoscut pentru cercetările sale revoluționare în epigenetică. Cartea sa „Biologia Credinței” s-a vândut în numeroase copii.

Dr. Lipton este convins că gândurile, sentimentele și emoțiile noastre se transmit în corpul fizic, până la la nivel celular.

Furia are o chimie, gelozia are o chimie, toate emoțiile noastre sunt chimice”.

De exemplu, dacă tu gândești ceva, acel gând este tradus de către creier. Chimia respectivă intră în corp prin sânge și ajunge în celule. Totul pornește de la un singur gând.

Gândurile sunt ca o pilulă placebo 

Unii nu cred în așa ceva. Și totuși, știința a confirmat că gândirea pozitivă creează acel efect placebo. Ceea ce te vindecă este credința ta în pastila aceea pe care ți-a dat-o medicul. Pilulele de tip placebo arată efectele gândirii pozitive asupra sănătății.

La fel de puternică în modificarea vieții noastre este gândirea negativă. Aceasta ne duce în direcția opusă, anume spre suferință, boală, auto-distrugere.

Creierul este chimistul care influențează genele

Până nu de mult se credea că suntem indivizi controlați de genele cu care ne-am născut. Dr. Bruce și alți cercetători în domeniul epigeneticii susțin contrariul. Genele sunt influențate de mediu. 

Dr. Lipton a descoperit că pe lângă nutrienți, sângele conține ceva în plus: informație. Această informație poate fi semnale, hormoni, factori de creștere sau agenți neuroregulatori.

Informația se află în mediul unei celule și determină comportamentul ei. Celula are capacitatea să „citească” informația din sânge și să „traducă” gândurile și sentimentele în semnale biologice care ne afectează sănătatea.

Astfel se explică de ce schimbarea percepției noastre asupra unui lucru are puterea să ne  schimbe aproape imediat biologia. Genele noastre pot fi schimbate în câteva ore.

Gândurile creează diferite chimii care ajung în sânge

Poți să îți modifici activitatea genetică prin schimbarea răspunsului la mediu. Mai pe înțelesul tuturor, genele reacționează la chimia din sânge, iar chimia din sânge este dictată de creier. Creierul este chimistul, spune dr. Lipton.

Creierul determină chimia sau informația care ajunge în sânge și în gene, iar informația este bazată pe gânduri.

Sunt fericit? Mi-e frică? Sunt furios? Sunt trist? Aceste gânduri creează diferite chimii care ajung în sânge.

Așadar, nu genele ne controlează viața, ci invers. Genele se schimbă funcție de percepțiile noastre.

Sub 1% din boli sunt cauzate de genetică, restul sunt influențate de mediu

Dr. Lipton accentuează faptul că noi nu suntem victime ale genelor noastre. Dimpotrivă, avem control asupra lor, asupra sănătății și asupra vieții noastre. Nu suntem victime, ci creatori. Avem potențialul să creăm raiul pe pământ dacă vrem.

Atunci când te victimizezi, devii slab și cauți pe cineva să vină în ajutorul tău. Cauți salvarea în altă parte.

Dr. Bruce spune că oamenii preferă să ia diverse pastile și devin robi ai industriei farmaceutice, neștiind că vindecarea se află, într-o anumită măsură, în puterea lor.

Trebuie să depășim noțiunea de victimă și să ne recăpătăm puterea de a crea viața pe care ne-o dorim.

Mai puțin de 1% din boli sunt de natură genetică. Peste 90% din boli sunt o reflectare a mediului și a felului în care gândim.

Nu există gene pentru diabet, gene pentru cancer, gene pentru obezitate, gene pentru alcoolism. Doar câteva boli sunt dictate de genetică.

Comportamentul de victimă ne face slabi și ne sabotează sănătatea. Atunci când ne schimbăm gândirea și percepția, ne putem elibera de boli. Putem începe să trăim acea viață fericită pe care credem că o putem avea, pe care ne-o dorim cu adevărat.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă: 

Gândurile negative neproductive – cum să ne eliberăm de povara lor
Gândurile bune sunt vitamine pentru minte și suflet
Multe din boli apar din cauză că nu avem gânduri bune – Starețul Tadei

Surse articol:

1. Mark Hyman, How our genes listen to our beliefs: heal the body & prevent disease – dr. Bruce Lipton: https://www.youtube.com/watch?v=7VW68nQPMfQ&ab_channel=MarkHyman%2CMD
2. Gustafson C. Bruce Lipton, PhD: The Jump From Cell Culture to Consciousness. Integr Med (Encinitas). 2017 Dec;16(6):44-50. PMID: 30936816; PMCID: PMC6438088.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.