Maioneza rezistă în frigider câteva luni cu acest ingredient secret 

În acest articol vă vom arăta o metodă inedită prin care puteți păstra maioneza de casă câteva luni bune, fără să se altereze.

Un adevărat truc în gospodărie, care vă va încânta negreșit.

Un ingredient secret care face maioneza de casa sa reziste cateva luni

Un ingredient secret care face maioneza de casa sa reziste cateva luni

Mai ales dacă sunteți genul de persoană care folosiți deseori maioneza la masă.

Maioneza este un preparat delicat. Fiind făcută din ouă crude, ea trebuie folosită imediat și consumată cât mai repede.

Unele rețete presupun folosirea gălbenușurilor crude. Acesta scurtează și mai mult termenul de valabilitate al maionezei.

Dacă ați preparat o cantitate de maioneză mai mare decât vă trebuie, există un mod prin care îi puteți prelungi durata de viață.

Sau poate că vreți să faceți mai multă maioneză pentru a o folosi în viitor la alte rețete.

Tot ce trebuie să faceți este să adăugați un simplu ingredient.

Acesta va păstra maioneza mai mult timp, dar în același timp o va face mult mai sănătoasă, datorită probioticelor conținute.

CUM SĂ PĂSTREZI MAIONEZA CÂTEVA LUNI ÎN FRIGIDER

Autoarea acestei rețete are o familie numeroasă. De aceea obișnuiește să pregătească tot felul de conserve, preparate și amestecuri de ingrediente utile în bucătărie în cantități mari.

Cu alte cuvinte, face o grămadă de lucruri în avans, pentru a le avea la îndemână atunci când are nevoie de ele.

A descoperit un mijloc prin care poate face inclusiv maioneză în cantități mari, care să reziste mult timp la frigider fără să se strice.

„De când am descoperit asta, folosim maioneza de casă la sandvișuri, în salatele de ouă sau cartofi, în orice facem folosim acum maioneza de casă, datorită acestui truc”.

Maioneza de casă este pretențioasă, deoarece conține ouă crude.

Nu o poți păstra mult timp. Rezistă câteva zile la frigider, după care se strică.

Nu se compară cu cea din comerț care are numeroși conservați.

REȚETE SIMILARE

Cum să faci maioneză din apa în care ai fiert năutul
Maioneză fără ulei – da, se poate!
O lingură de apă repară ca prin minune maioneza sau icrele tăiate
Cum să faci cea mai rapidă maioneză, fără mixer

Din fericire, există un ingredient care poate fi adăugat în maioneza de casă ce îi poate crește valabilitatea.

Este vorba despre un ferment natural. Acesta poate fi zerul de la un iaurt natural, lapte sau smântână, oțet de mere natural sau zeama de la murături.

Orice suc fermentat este bun.

Acesta ingredient va fermenta practic maioneza și o va menține în stare nealterată luni de zile.

INGREDIENTE

• 1 ou crud întreg (sau 2 gălbenușuri crude)
• 200 ml de ulei
• 1 linguriță de muștar
• ½ linguriță de sare
• 2 lingurițe de suc de lămâie
• condimente după gust: usturoi, oregano, busuioc
• 2 linguri de ferment

MOD DE PREPARARE

Puneți toate ingredientele într-un borcan de sticlă înalt.

Mixați câteva secunde fără să mișcați blenderul, până începe să se îngroașe.

În circa un minut maioneza este gata.

Pasul următor este să puneți capacul la borcan și să-l lăsați la temperatura camerei pentru 6-10 ore sau peste noapte.

În acest interval, maioneza va fermenta.

După cele 6-10 ore, introduceți maioneza în frigider.

Rezistă 1-2 luni sau chiar mai mult.

Dacă și-a schimbat gustul sau a început să prindă mucegai deasupra, este timpul să o aruncați.

Sursă articol: Homestading Family, Adding this one ingredient to homemade mayo changed it all, easiest DIY mayo: https://www.youtube.com/watch?v=jNjKm36yuVg&ab_channel=HomesteadingFamily

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.