Maioneza rezistă în frigider câteva luni cu acest ingredient secret
În acest articol vă vom arăta o metodă inedită prin care puteți păstra maioneza de casă câteva luni bune, fără să se altereze.
Un adevărat truc în gospodărie, care vă va încânta negreșit.
Mai ales dacă sunteți genul de persoană care folosiți deseori maioneza la masă.
Maioneza este un preparat delicat. Fiind făcută din ouă crude, ea trebuie folosită imediat și consumată cât mai repede.
Unele rețete presupun folosirea gălbenușurilor crude. Acesta scurtează și mai mult termenul de valabilitate al maionezei.
Dacă ați preparat o cantitate de maioneză mai mare decât vă trebuie, există un mod prin care îi puteți prelungi durata de viață.
Sau poate că vreți să faceți mai multă maioneză pentru a o folosi în viitor la alte rețete.
Tot ce trebuie să faceți este să adăugați un simplu ingredient.
Acesta va păstra maioneza mai mult timp, dar în același timp o va face mult mai sănătoasă, datorită probioticelor conținute.
CUM SĂ PĂSTREZI MAIONEZA CÂTEVA LUNI ÎN FRIGIDER
Autoarea acestei rețete are o familie numeroasă. De aceea obișnuiește să pregătească tot felul de conserve, preparate și amestecuri de ingrediente utile în bucătărie în cantități mari.
Cu alte cuvinte, face o grămadă de lucruri în avans, pentru a le avea la îndemână atunci când are nevoie de ele.
A descoperit un mijloc prin care poate face inclusiv maioneză în cantități mari, care să reziste mult timp la frigider fără să se strice.
„De când am descoperit asta, folosim maioneza de casă la sandvișuri, în salatele de ouă sau cartofi, în orice facem folosim acum maioneza de casă, datorită acestui truc”.
Maioneza de casă este pretențioasă, deoarece conține ouă crude.
Nu o poți păstra mult timp. Rezistă câteva zile la frigider, după care se strică.
Nu se compară cu cea din comerț care are numeroși conservați.
REȚETE SIMILARE
Cum să faci maioneză din apa în care ai fiert năutul
Maioneză fără ulei – da, se poate!
O lingură de apă repară ca prin minune maioneza sau icrele tăiate
Cum să faci cea mai rapidă maioneză, fără mixer
Din fericire, există un ingredient care poate fi adăugat în maioneza de casă ce îi poate crește valabilitatea.
Este vorba despre un ferment natural. Acesta poate fi zerul de la un iaurt natural, lapte sau smântână, oțet de mere natural sau zeama de la murături.
Orice suc fermentat este bun.
Acesta ingredient va fermenta practic maioneza și o va menține în stare nealterată luni de zile.
INGREDIENTE
• 1 ou crud întreg (sau 2 gălbenușuri crude)
• 200 ml de ulei
• 1 linguriță de muștar
• ½ linguriță de sare
• 2 lingurițe de suc de lămâie
• condimente după gust: usturoi, oregano, busuioc
• 2 linguri de ferment
MOD DE PREPARARE
Puneți toate ingredientele într-un borcan de sticlă înalt.
Mixați câteva secunde fără să mișcați blenderul, până începe să se îngroașe.
În circa un minut maioneza este gata.
Pasul următor este să puneți capacul la borcan și să-l lăsați la temperatura camerei pentru 6-10 ore sau peste noapte.
În acest interval, maioneza va fermenta.
După cele 6-10 ore, introduceți maioneza în frigider.
Rezistă 1-2 luni sau chiar mai mult.
Dacă și-a schimbat gustul sau a început să prindă mucegai deasupra, este timpul să o aruncați.
Sursă articol: Homestading Family, Adding this one ingredient to homemade mayo changed it all, easiest DIY mayo: https://www.youtube.com/watch?v=jNjKm36yuVg&ab_channel=HomesteadingFamily