Cum să faci cea mai rapidă maioneză, fără mixer

De multe ori, dificultatea unei rețete ne împiedică să o preparăm. Preferăm să renunțăm la ea din pe motiv că nu avem timp.

Maioneza este un exemplu elocvent în acest sens. Modul clasic de preparare presupune fierberea ouălor și apoi amestecarea lor continuă cu ulei până crește în volum.

Cea mai rapida maioneză, fara mixer

Cea mai rapida maioneză, fara mixer: Freepik.com

Se poate folosi lingura sau mixerul. Inclusiv amestecarea cu mixerul durează destul de mult.

Există însă o metodă mult mai rapidă și simplă la care puteți apela oricând aveți nevoie de maioneză pentru o salată.

Trebuie să recunoaștem că salatele sunt mult mai gustoase atunci când le îmbrăcăm cu maioneză. Capătă mai multă consistență și totodată o textură mai fină și cremoasă.

Citește și – Maioneză dietetică, fără ulei – săracă în calorii și de post

Cum să faci rapid maioneză, fără mixer

Ingrediente

  • 2 ouă crude
  • 300 ml de ulei
  • ½ linguriță de sare
  • ½ lămâie

Ingrediente opționale

  • 150 g de iaurt grecesc de 10%
  • 1 linguriță de muștar

Metodă de preparare

Instrumentul de care aveți nevoie pentru a pregăti maioneza într-un timp scurt este un blender manual, cunoscut și sub numele de mixer vertical.

O altă ustensilă necesară este un borcan de sticlă de 750 de grame.

Avantajul acestei rețete este că maioneza se poate realiza din ouă crude. Se folosește atât gălbenușul, cât și albușul.

Din acest motiv, este recomandat să utilizați ouă de țară sau ouă de calitate.

Pasul 1

Spargeți ouăle în borcan. Adăugați peste ele uleiul, apoi muștarul și sucul proaspăt stors de la lămâie.

Pasul 2

Introduceți mixerul în borcan. Țineți-l fix pe fundul borcanului în timp ce mixați, fără să îl mișcați deloc. Acest pas este foarte important pentru a nu vi se tăia maioneza.

Porniți mixerul și stați cu el la baza borcanul nemișcat timp de 1-2 minute, la viteză mică.

Pasul 3

După ce au trecut cele 1-2 minute, începeți să mișcați blenderul în timp ce merge, cu mișcări ușoare stânga-dreapta, jos-sus.

Pasul 4

După ce ingredientele s-au emulsifiat și maioneza a început să se îngroașe, puteți da mixerul la viteză mare pentru a încorpora tot uleiul care mai este la suprafață. Puteți folosi mișcări largi, de jos în sus.

Pasul 5

Acest pas este opțional. Dacă ați folosi ouă de țară și maioneza este foarte concentrată, o puteți dilua cu iaurt sau smântână.

Adăugați iaurtul în borcan și amestecați ușor. Maioneza va deveni mai ușoară la gust și mai fină.

Maioneza obținută cu mixerul vertical este ideală pentru orice rețetă care necesită maioneză.

Citește și – Cum să faci frișcă, smântână și maioneză vegetală din acest ingredient

Sursă articol: LaLena, Maioneză rapidă, la borcan: https://www.youtube.com/watch?v=d4imsEjbYcA

 

 

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.