Pune maioneză pe față – ajută la protejarea, hrănirea și întinerirea tenului

Oul este unul din cele mai sănătoase alimente – atât pentru organele interne, cât și pentru piele.

Femeile îl folosesc în scop cosmetic, în diferite măști de față sau de păr. Este una din cele mai ieftine, accesibile și naturale intervenții pentru frumusețe.

Pune maioneză pe față - ajută la protejarea, hrănirea și întinerirea tenului

Pune maioneză pe față – ajută la protejarea, hrănirea și întinerirea tenului: Jcomp

Oul crud – elixirul din bucătărie al tenului 

Atât gălbenușul, cât și albușul de ou au beneficii pentru ten. Din oul crud se pot obține măști faciale cosmetice și terapeutice.

Oul conține proteine, acizi grași, vitamine și substanțe antiobiotice. Acesta hrănește, hidratează și totodată ajută la vindecarea pielii.

Albușul este utilizat din vechime ca remediu pentru arsuri. În cosmetica naturală, acest produs gelatinos este folosit împotriva ridurilor și a pielii lăsate. Are proprietăți astringente și hidratante.

Mască de față cu maioneză

Oul poate fi folosit în combinație cu multe alte ingrediente, precum miere, iaurt, lapte, lămâie, ulei de măsline, sucuri de legume sau chiar plante medicinale.

Maioneza – iată un preparat natural care poate da obrazului frumusețe și strălucire.

Pentru a o face potrivită pentru ten, este indicat să folosiți ulei de măsline, iar acesta să fie de cea mai bună calitate.

De asemenea, este recomandat să puneți la infuzat în ulei câteva plante medicinale cu beneficii pentru ten.

Ingrediente

  • 1 gălbenuș de ou crud
  • 1 linguriță de suc de lămâie
  • 4 lingurițe de plante medicinale
  • 100 g de ulei de măsline

Mod de preparare

Puneți plantele într-un borcan și turnați peste ele uleiul de măsline. Înfiletați capacul și lăsați la macerat timp de 14 zile.

Puteți folosi gălbenele, mușețel, cimbru, lavandă sau o combinație din aceste plante (în cantități egale). După trecerea perioadei de macerare, strecurați uleiul și păstrați-l într-o sticlă de culoare închisă.

Pentru pregătirea măștii faciale puneți gălbenușul într-un bol. Adăugați uleiul în fir, amestecând continuu, ca la maioneză. Preparați o cantitate necesară pentru o singură utilizare. În maioneza obținută se adaugă la final sucul de lămâie.

Maioneza se întinde apoi pe fața spălată bine înainte. Se lasă să acționeze minim 30 de minute. La final, maioneza se îndepărtează cu apă caldă. Pielea se spală apoi cu apă rece amestecată cu puțină zeamă de lămâie. Ștergeți tenul cu un prosop curat.

Beneficiile măștilor de față cu maioneză

Acest tratament poate fi folosit o dată pe săptămână. Maioneza ajută la hidratarea, hrănirea, calmarea și protejarea pielii. Crește nivelul de fermitate și elasticitate. Mai mult decât atât, previne formarea ridurilor.

Maioneza cu plante este indicată în mod deosebit persoanelor cu tenul uscat, care se descuamează. Reduce iritațiile și sensibilitatea pielii. În cazul acestor persoane, maioneza aceasta poate fi folosită ca tratament.

Rețete similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte rețete de măști sau creme naturale pentru ten:

Cremă de față din lapte și cartof pentru riduri și pete
Mască de față din semințe de chia – ideală pentru pielea uscată, îmbătrânită, pătată
Cremă de față din gălbenuș pentru riduri și ten îmbătrânit
Masca miraculoasă din pătrunjel pentru pete, coșuri, acnee
Cum poți avea un ten perfect folosind un singur ou – 7 măști de față incredibile

Surse articol:

1. The Stripe, Egg beauty benefits: https://thestripe.com/egg-beauty-benefits/
2. Formula As, Măști cu maioneză din plante aromate: http://arhiva.formula-as.ro/2006/744/frumusete-20/masti-cu-maioneza-din-plante-aromate-7505

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.