Cum poți avea un TEN PERFECT folosind un singur OU – 7 măști de față incredibile

Secretul unui ten sănătos, radiant și tânăr se află chiar în frigiderul nostru. Un singur ou poate face minuni pentru o piele uscată, ridată, îmbătrânită sau lipsită de strălucire.

Mască de Față cu Ou

Mască de Față cu Ou

Oul este un produs natural miraculos pe care-l putem folosi pentru îngrijirea pielii. Măștile de față cu gălbenuș de ou sau albuș au devenit astăzi foarte populare în rândul femeilor moderne, care au redescoperit acest secret de frumusețe străvechi.

Albușul de ou conține foarte mult colagen, și ajută la uscarea coșurilor, prevenirea și estomparea ridurilor, reducerea porilor și curățarea tenului, în timp ce gălbenușul hrănește pielea și curăță tenul de acnee sau de pete și cicatrici, datorită conținutului bogat de Vitamina A, Vitamine E, calciu, proteine pure și multe alte substanțe nutritive. Măștile de față cu ou sunt nu doar accesibile tuturor și ușor de făcut acasă, ci și foarte hrănitoare și eficiente.

Mască de față cu albuș de ou

Bateți un albuș de ou și aplicați spuma obținută pe fața curată (mai ales în jurul ochilor, pentru reducerea ridurilor și a pungilor de sub ochi). Lăsați să acționeze până când spuma se usucă, circa 10 minute. Spălați apoi fața cu apă călduță. Albușul are tendința de a usca pielea, de aceea este bine ca după aplicare măștii să folosiți o cremă hidratantă. Puteți aplica această mască o dată pe săptămână.

Mască de față cu gălbenuș

Această primă mască de față este foarte simplă. Nu aveți nevoie de alte ingrediente. Aplicați gălbenușul unui ou (bătut cu furculița) pe fața curată, folosind o pensulă. După 15-20 de minute, clătiți fața cu apă călduță. Această mască poate fi folosită în locul unei creme hidratante din comerț.

♣ Mască de față cu ou și miere

Amestecați 1 albuș de ou bătut spumă (sau 1 gălbenuș) cu 1 linguriță de ulei de măsline și 2 lingurițe de miere. Aplicați masca pe față, și după 15 minute, spălați cu apă călduță.

♣ Masca de față cu albuș și zeamă de lămâie

Amestecați 1 albuș de ou cu sucul de la ½ lămâie și aplicați compoziția omogenizată pe față. După 15 minute, clătiți cu apă caldă, apoi aplicați o cremă hidratantă. Este o mască ideală pentru cei care au coșuri sau alte imperfecțiuni pe ten.

♣ Mască de față cu ou și morcov

Aceasta este o altă mască de față simplă, foarte eficientă. Amestecați 1 gălbenuș de ou cu 1 lingură de smântână și 1 lingură de suc de morcov proaspăt stors. Aplicați masca pe față și lăsați-o să acționeze 10 minute. Clătiți cu apă călduță, apoi cu apă rece.

♣ Mască de față de seară cu gălbenuș și ulei de măsline

Această mască minunată se poate aplica seara, înainte de culcare. Amestecați 1 gălbenuș de ou cu 1 lingură de ulei de măsline și aplicați pasta rezultată pe ten. Acoperiți fața cu un prosop călduț și după 5-10 minute, spălați fața cu apă caldă.

♣ Mască de față cu ou, miere și ovăz

Amestecați 1 albuș de ou cu 1 lingură de făină de ovăz (fulgi de ovăz măcinați) și 1 linguriță de miere de albine. Aplicați masca pe față, și după 5-10 minute, spălați cu apă călduță.

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.