Masca miraculoasă din PĂTRUNJEL verde pentru TEN (pete, coșuri, acnee)

Seara, înainte de a merge la culcare, rezervați-vă un răgaz de 20 de minute pentru a vă relaxa, aplicând pe față această mască miraculoasă din pătrunjel proaspăt. Are efecte purificatoare și vindecătoare asupra pielii.

Mască de Față din Pătrunjel

Mască de Față din Pătrunjel

Această rețetă este prezentată în cartea “Return to Beauty” – Old-World Recipes for Great Radiant Skin (Întoarcerea la Frumusețe – Rețete Vechi Pentru o Piele Radiantă) de Narine Nikogosian. În această carte, autoarea prezintă rețete tradiționale de când lumea, care exploatează puterea naturii de a reda frumusețea și tinerețea pielii. Aceste rețete sunt foarte simple. Se prepară din ingrediente proaspete, regăsite în propria noastră bucătărie.

Masca de față pe care v-o prezentăm nu este un simplu ritual de înfrumusețare, ci și o terapie de vindecare a pielii afectate de coșuri, acnee, pete sau alte cusururi. Pătrunjelul este renumit pentru capacitatea lui de a curăța pielea de pete, de a reduce roșeața și mâncărimea, și de a grăbi uscarea coșurilor și acneei.

Masca miraculoasă pentru ten – rețetă

Pentru a prepara această minunată mască de față aveți nevoie de 3 ingrediente simple, 100% naturale: pătrunjel verde, miere de albine și gălbenuș de ou.

Ingrediente

• 1-2 linguri de pătrunjel tocat mărunt
• 1 gălbenuș de ou
• 1 lingură de miere

Preparare

Pentru a mărunți și amesteca foarte bine aceste 3 ingrediente, puteți folosi râșnița de cafea. Funcționează foarte bine. Mixați mai întâi pătrunjelul și gălbenușul în râșniță. După ce s-a mărunțit bine pătrunjelul și s-a amestecat cu gălbenușul, adăugați și mierea de albine și mixați din nou. Vei obține o pastă cremoasă, ușor lichidă, de culoare verde. Turnați amestecul rezultat într-un bol.

Mască de Față din Pătrunjel

Mască de Față din Pătrunjel

Metodă de aplicare

Înainte de a aplica masca de pătrunjel, spălați bine fața de machiaj, cremă sau alte produse de îngrijire sau înfrumusețare a pielii.

Întindeți-vă în pat. Cu degetele curate, aplicați masca pe față, în strat subțire, masând ușor pielea. Va fi ca o rutină de curățare a tenului. După ce ați acoperit toată fața, lăsați mixtura să acționeze 20 de minute, apoi îndepărtați-o cu apă călduță. La final, puteți unge tenul cu o cremă hidratantă sau cu ulei de măsline (cocos, jojoba etc).

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.