8 ceaiuri care suprimă pofta de mâncare și te ajută să slăbești

Efortul de a slăbi poate fi înlesnit cu ajutorul unor plante medicinale care suprimă apetitul.

Atunci când vrei să scazi în greutate, orice truc, orice sugestie ajută. Diminuarea poftei de mâncare este una din strategiile care dau roade. 

8 ceaiuri care suprima aeptitul si te ajuta sa slabesti

8 ceaiuri care suprima aeptitul si te ajuta sa slabesti: Jcomp

Trebuie să știm că zahărul, carbohidrații și dulciurile în general dereglează apetitul și duc la apariția poftelor alimentare necontrolate.

Pentru a domoli un apetit exagerat, este important ca dieta să fie cât mai nutritivă și echilibrată. Ea trebuie să conțină cantități optime de proteine, fibre și grăsimi sănătoase.

Acești macronutrienți previn mâncatul compulsiv sau dorința de produse hipercalorice și nesănătoase.

8 ceaiuri care suprimă apetitul

Revenind la subiectul articolului nostru, unele plante medicinale suprimă apetitul și pot fi un adjuvant în plus în curele de slăbire.

Ceai de mentă

Menta are o aromă puternică, plăcută, care poate tăia pofta de mâncare.

Încercați să beți câte un ceai de mentă cald în fiecare zi și vedeți dacă apar rezultate.

Ceai de ghimbir

Rădăcina de ghimbir conține compuși cu proprietăți antioxidante și antiinflamatoare. Aceștia ajută la reglarea zahărului din sânge, a tensiunii arteriale și a colesterolului. Prin aceste acțiuni contribuie și la reglarea apetitului.

Ceai de păpădie

Păpădia dă rezultate bune în tulburările metabolice și endocrine. Este diuretică și totodată hrănitoare.

Ajută digestia și ficatul. Ceaiul de păpădie poate fi consumat vara sau de persoanele care fac mult efort fizic, deoarece furnizează electroliți, care se pierd pirduți prin transpirație.

Ceaiul verde

Mai multe studii au arătat că ceaiul verde ajută la scăderea în greutate prin accelerarea metabolismului și arderea grăsimii corporale.

Planta de ceai verde este o sursă bogată de antioxidanți.

La fel de bun este ceaiul alb, care este o varietate a ceaiului verde. Acesta reduce senzația de foame.

Ceai de hibiscus

Ceaiul din florile de hibiscus este foarte plăcut la gust. Conține mulți polifenoli care susțin sănătatea inimii și ajută la arderea grăsimii abdominale.

Are tototdată un efect hidratant. Poate înlocui sucurile din fructe.

Ceaiul de schinduf

Semințele de schinduf sunt utile în multe afecțiuni care aparțin sindromului metabolic, precum diabet, obezitate, hiperlipidemie.

Ceaiul de schinduf conține fibre, care ajută la controlul zahărului din sânge și a apetitului.

Ceaiul de sunătoare

Un alt ceai pe care să îl puneți pe listă este cel făcut din flori de sunătoare.

Această plantă îmbunătățește sănătatea afectivă și starea generală de bine. Din aceste considerente, previne mâncatul emoțional.

Sunătoarea combate îngrășarea pe fond nervos. Compușii antioxidanți pe care îi conține scad pofta de mâncare și accelerează rata metabolică.

Ceaiuri din mirodenii

Scorțișoara, cuișoarele și semințele de fenicul sunt dulci și reduc pofta de dulce. Ajută la reglarea glucozei din sânge și totodată îmbunătățesc digestia.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii pentru slăbit:

Leușteanul reduce pofta de mâncare exagerată
Pauzele de 4-5 ore între mese ajută la slăbit și la „măturarea” completă a intestinului
Porția de mâncare trebuie să fie cât călcâiul – secretul slăbitului dezvăluit de Irina Reisler
Vreți să slăbiți? Nu vă mai uitați la calorii, ci la indicele glicemic al alimentelor – dr. Ghe. Cerin

Surse articol:

1. Ashima Sharda Mahindra, Seven natural appetite suppressant teas: https://www.timesnownews.com/health/seven-natural-appetite-suppressant-teas-article-92098386
2. LaTaifas.ro, 6 plante și mirodenii care diminuează pofta de dulce: 6 plante și mirodenii care diminuează pofta de dulce: https://lataifas.ro/alimentatie-sanatoasa/175055/6-plante-si-mirodenii-care-diminueaza-pofta-de-dulce/
3. LaTaifas.ro, Ceaiul de sunătoare combate îngrășarea pe fond nervos: https://lataifas.ro/retete-de-slabit/cura-de-slabire-rapide/42508/ceaiul-de-sunatoare-combate-ingrasarea-pe-fond-nervos/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.