Porția de mâncare trebuie să fie cât călcâiul – secretul slăbitului dezvăluit de Irina Reisler

Irina Reisler, fostă prezentatoare de televiziune, este unul din modelele pe care femeile din România le au în materie de slăbit.

Vedeta a reușit să scape de acele 100 de kg la care ajunsese după sarcină și să își intre rapid în formă.

Portia de mancare trebuie sa fie cat calcaiul

Portia de mancare trebuie sa fie cat calcaiul: Master1305

A slăbit în decurs de un an, cu multă motivație și stăpânire de sine, urmând un regim disociat. Ba chiar s-a ambiționat să își depășească limitele și să obțină o siluetă mult mai zveltă, de 50 de kg.

Secretul pe care îl are și în prezent – pentru că menținerea este faza cea mai grea – este porția mică de mâncare.

Citește și – Cum să scapi rapid de 2-3 kg! Dieta de 3 zile recomandată de Irina Reisler

Secrete de slăbit 

Mulți se plâng de faptul că dietele de slăbit sunt mai costisitoare, în special în sezonul rece, când lipsesc legumele naturale.

Irina Reisler contrazice această părere și spune că atunci când vrei să slăbești, automat vei mânca mai puțin.

Secretul 1 – porțiile mici de mâncare

Dacă ești la dietă nu înseamnă că trebuie să mănânci un bol uriaș de salată. Există o vorbă din bătrâni pe care și-o aduce aminte Irina:

„Mărimea unei porții trebuie să fie cât călcâiul nostru. Cât ai călcâiul, atâta trebuie să fie porția. Deci nu, nu costă mai mult să slăbești”.

De exemplu, dacă îți cumperi un ardei gras mare, nu trebuie să îl mănânci pe tot odată. Irina îl taie în patru și mănâncă în fiecare zi câte un sfert.

Dacă îți cumperi un pește, vei consuma probabil jumătate din el într-o zi, garnisit cu câteva buchețele de broccoli sau alte legume.

Citește și – Vrei să slăbești? Consumă alimente hipersățioase și hipogustoase!

Nu este deloc scump să ții dietă dacă optezi pentru proteine, care sunt ieftine și totodată sățioase: ouă, carne, pește, brânză degresată, iaurt degresat (2%).

„O bucată de urdă cu o ceapă spartă alături. Nu e nimic costisitor, nu e nimic prea greu. A slăbi înseamnă a mânca foarte simplu”.

Irina merge pe principiul porționării corecte și nu neapărat pe metoda excluderii anumitor alimente.

Atâta timp cât mâncarea care îți place este sănătoasă, poți să o consumi, dar în cantități mici. Când reduci porția, nu ai cum să nu pierzi în greutate. 

„Secretul unei diete de succes nu constă neapărat în ce pui în farfurie, ci în alegerea fafuriei”.

Vedeta se referă aici la mărimea farfuriei și implicit a porției. Irina numește porțiie mici „bunul-simț alimentar”, pe care trebuie să îl avem cu toții, de la cei mai slabi până la cei mai plini.

„Dacă putem să alegem farfuriile acestea mici de cafea, este perfect, putem mânca orice”.

Secretul 2 – proteine + legume

Într-un interviu acordat unui reporter CSD, Irina a prezentat cât de mic este de fapt prânzul pe care și l-a luat la serviciu. Acesta consta dintr-o bucată de friptură și puține murături. Friptura ocupa circa jumătate dintr-o farfurie mică.

„Dacă vrem să slăbim, proteina animală este baza. Și alături să punem întotdeauna o legumă, verde de preferință”.

Tot ce este verde are eficiență în curele de slăbire. Câteva exemple sunt broccoli, fasolea verde, salata verde, rucola, ardeiul gras verde, merele verzi, pătrunjelul, spanacul etc.

Oricine are probleme cu greutatea poate să slăbească. Trebuie doar să pună piciorul în prag și să spună „stop” răsfățurilor, consideră vedeta.

„A slăbi nu înseamnă a pune restricții și a aduce frustrări în viață, a fi morocănos și posac. Nu, înseamnă a mânca ce-ți place, cu bun simț și în porții mici, din 3 în 3 ore. Acesta este marele secret. Să mâncăm 5 mese pe zi cu 3 ore între ele punct. Și slăbești!”

Citește și – Trucuri pentru slăbit – de la dr. Mihaela Bilic

Sursă articol: CSD, Reguli de slăbire de la Irina Reisler: https://www.youtube.com/watch?v=aL1e9bw4d7g&ab_channel=Cese%C3%AEnt%C3%A2mpl%C4%83%2Cdoctore%3F / Dieta cu care a slăbit Irina Reisler 50 de kg: https://www.youtube.com/watch?v=he2NJfZT0vI&ab_channel=Cese%C3%AEnt%C3%A2mpl%C4%83%2Cdoctore%3F

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.