Ceai de TURMERIC pentru reducerea INFLAMAȚIILOR și DURERILOR – 4 variante
Turmericul este considerat regele condimentelor. Face parte din aceeași familie de plante cu ghimbirul. În Asia și India, este folosit de sute de ani ca aliment, colorant natural și medicament. La noi se poate găsi doar sub formă de pulbere și capsule, nu și în stare proaspătă (rădăcina).
Cercetătorii au descoperit că turmericul are proprietăți antiinflamatoare uimitor de puternice. Studiile au arătat că este extrem de eficient în reducerea și calmarea durerilor articulare și musculare, și că poate ajuta la tratarea osteoartritei, osteoartritei la genunchi, artritei reumatoidei și a colitei ulcerative.
A fost de asemenea studiat ca remediu pentru diabet, boli de ficat, cancer, scleroză multiplă, Alzheimer și hipercolesterolemie, boli autoimune.
Efectele sale antiinflamatoare și analgezice au fost comparate cu cele ale unor medicamente antiinflamatoare populare, precum Ibuprofen, aspirină, naproxen, fenilbutazonă, indometacină, diclofenac, tomoxifen, dexametazonă și celebrex.
Cercetătorii spun că turmericul este de fapt superior medicamentelor antiinflamatoare prin faptul că blochează enzima (COX-2) care crește durerea și inflamația în zonele inflamate din corp. Ameliorează tot felul de dureri, inclusiv cele de cap, de spate și menstruale, fără să creeze efecte secundare grave.
Ceai de turmeric – rețetă de bază
Ingrediente
• 4 căni de apă
• 1 linguriță de turmeric
• miere
Preparare
Puneți apa într-un ibric pe foc. Când clocotește, adăugați turmericul. Dați focul la mic și lăsați să fiarbă 10 minute. Strecurați apoi ceaiul și după ce s-a răcorit, adăugați miere după gust.
Ceai de turmeric, scorțișoară și portocală – rețetă
Ingrediente
• 2 căni de apă
• 2 lingurițe de turmeric
• 1 feliuță de rădăcină de ghimbir
• 2 felii de portocală
• 1 vârf de cuțit de scorțișoară
Preparare
Puneți apa la fiert într-un ibric. Adăugați ghimbirul tocat mărunt sau dat pe răzătoare, pudra de turmeric, feliile de portocală și de scorțișoara. Lăsați ceaiul să fiarbă 10-15 minute la foc mediu. Strecurați și îndulciți cu miere.
______________________________________________________________________________________________
Ceai de turmeric cu piper – rețetă
Ingrediente
• 1/3 cană de miere
• 2 ½ lingurițe de turmeric
• lămâie
• piper negru
Preparare
Preparați mai întâi o pastă din pulberea de turmeric și mierea de albine. Păstrați amestecul obținut într-un borcănel pentru a o folosi când mai preparați ceai. Pentru fiecare cană de ceai, folosiți 1 linguriță de pastă.
Turnați peste ea apă clocotită. Stoarceți puțin suc de lămâie și adăugați 1 vârf de cuțit de piper negru măcinat. Amestecați și serviți ceaiul cald.
Ceai de turmeric cu lămâie – rețetă
Ingrediente
• 1 cană de apă
• 1 lingură de suc de lămâie
• 1 vârf de cuțit de turmeric
• 1 vârf de cuțit de ghimbir măcinat
• 1 vârf de cuțit de cayenne
• miere după gust
Preparare
Puneți într-o cană sucul de lămâie, pulberea de turmeric, de ghimbir și de cayenne. Amestecați până la omogenizare și turnați apa clocotită. Amestecați bine și îndulciți cu miere după ce s-a mai răcorit.
Înainte de a include acest ceai în dietă, consultați contraindicaiile la turmeric, în acest articol.
_______________________________________________________________________________________________
Surse articol:
greenmedinfo.com/blog/turmeric-beats-ibuprofen-arthritis-knee
greenmedinfo.com/blog/science-confirms-turmeric-effective-14-drugs
herbs-info.com/blog/how-to-make-turmeric-pain-relief-tea/?c=d
greenmedinfo.com/search/google-cse#gsc.q=turmeric&gsc.page=1
eu adaug turmeric la apropape toate mancarurile