TURMERICUL ar putea fi LEACUL DIABETULUI (studii)

Diabetul a devenit o adevărată epidemie în rândul populației la nivel global, și o adevărată „afacere” pentru sistemul medical. Costurile asociate acestei boli sunt din ce în ce mai mari pentru pacienți.

Turmeric- Diabet

Turmeric- Diabet

Deși se cheltuiesc anual zeci de miliarde de dolari pe medicamentele farmaceutice pentru diabet, sistemul medical se află în continuare într-o incapacitate de a “descoperi” cauzele și tratamentul acestei boli.

Studiu

Un astfel de studiu este cel publicat recent în Jurnalul Asociației Americane a Diabetului “Diabetes Care”, care a descoperit că un extract de turmeric (curcumină) a fost 100% eficient în prevenirea progresiei de la pre-diabet la diabetul de tip 2.

Acest studiu, de tip dublu-orb, a fost realizat de cercetători din Thailanda, și a avut ca scop principal evaluarea eficienței cucurminei – principalul polifenol din turmeric – în întârzierea dezvoltării diabetului zaharat de tip 2 la persoanele cu prediabet.

Au fost selectați randomizat 240 de subiecți cu prediabet. Aceștia au primit fie 250 mg de curcuminoid (extract de turmeric), fie capsule cu placebo, timp de 9 luni.

Progresia diabetului de tip 2 a fost evaluată la 3, 6 și 9 luni, prin măsurarea unor parametri variați: modificări ale celulele producătoare de insulină din pacreas, rezistența la insulină și a citokinelor anti-inflamatoare.

Rezultate

După 9 luni de tratament, 16.4% din subiecții din grupul placebo au fost diagnosticați cu diabet zaharat de tip 2. În grupul tratat cu extract de cucurmină, nici un subiect nu a evoluat spre diabet.

În plus, grupul tratat cu extract de turmeric a prezentat o îmbunătățire generală a funcției celulelor producătoare de insulină din pancreas. Acest studiu demonstrează că intervenția cucurminei asupra populației cu prediabet poate fi benefică.

Un nou raport, axat pe cercetările unui om de știință indian – profesorul Manohar Gang, membru al Grupului de Cercetări Nutraceutice de la Universitatea din Newcastle, sugerează că proprietățile anti-diabetice ale turmericului sunt legate de proprietățile sale anti-inflamatoare. Există sute de studii realizate pe proprietățile anti-inflamatoare ale turmericului.

Conform profesorului Gang, cauza de bază a diabetului de tip 2 este o inflamație sistemică, care are un impact asupra secreției și funcției insulinei. Acesta are în plan să realizeze un studiu clinic pentru a vedea dacă proprietățile anti-inflamatoare ale turmericului și ale acizilor grași Omega-3 se completează unul pe altul și dacă produc un efect sinergic.

Echipa susține că această combinație este sigură, fără efecte secundare, și poate fi la fel de eficientă la medicamentele folosite pentru controlul diabetului, sau chiar superioară.

Surse:

1.http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/22773702
2.http://www.greenmedinfo.com/blog/cure-diabetes-humble-root?page=2
3.http://www.greenmedinfo.com/blog/turmeric-extract-100-effective-preventing-type-2-diabetes-ada-journal-study-finds

Citeşte mai multe despre:

3 comentarii

  1. Fideliu Rubinescu-Ostreiceanu

    Bună ziua.

    Cum se face acest tratament cu turmeric? Am citit informația, ar fi deosebit de util un mod de administrare. Dar cum se face așa ceva?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.