TURMERICUL poate ajuta la vindecarea TIROIDITEI AUTOIMUNE și a PSORIAZISULUI

Potrivit statisticilor, 4 milioane de români suferă de o afecțiune autoimună. Există în jur de 80 de boli autoimune, dintre care cele mai des întâlnite sunt tiroidita Hashimoto, psoriazisul, artrita reumatoidă, diabetul de tip 1, lupus și boala inflamatorie a intestinului.

Medicii spun că nu au ce să facă în cazul acestor tulburări, întrucât nu există nici un medicament care să trateze cauza. Ei pot cel mult să intervină la nivelul simptomatologiei, cu medicamente inhibitoare sau supresoare artificiale, care nu fac decât să întrerupă anumite procese biologice din corp.

Turmeric - Tiroidă Autoimună

Turmeric – Tiroidă Autoimună

Turmericul – un aliment bun pentru persoanele cu boli autoimune

Studiile au arătat că ingredientul activ din turmeric – curcumina – poate ameliora starea de autoimunitate din organism prin reglarea semnalelor inflamatoare și inhibarea moleculelor implicate în inflamații.

În tiroidita Hashimoto, tiroida este atacată de o mulțime de anticorpi, care produce o inflamație a glandei. Studiile recente au arătat că turmericul are capacitatea de a reduce umflătura din interiorul celulelor, reducând astfel simptomele.

Cercetătorii au descoperit că, pe lângă îmbunătățirea bolii, curcumina are potențialul de a încetini progresia ei. Împreună cu o alimentație sănătoasă, turmericul poate ajuta la reducerea nivelului mare de anticorpi specific tiroidei autoimune.

Turmericul este un vindecător miraculos pentru corpul uman. Majoritatea beneficiilor sale se datorează proprietăților sale antiinflamatoare remarcabile, precum și efectelor sale antioxidante și antibacteriene.

O altă afecțiune autoimună, în care turmericul poate produce efecte benefice este psoriazisul. Acesta împiedică apariția erupțiilor cutanate și inflamațiile pielii.

Psoriazis este o boală autoimună cronică, ce poate fi caracterizată prin apariția unor erupții și inflamații la nivelul pielii, în special pe scalp, coate, genunchi, brațe și zona lombară. Pielea se umflă, se înroșește și se usucă foarte tare, producând leziuni. Cel mai frecvent întâlnit este psoriazisul cu plăci, manifestat prin piele îngroșată și cu aspect solzos.

___________________________________________________________________________________________

Turmericul se găsește la noi sub formă de pulbere (ca și condiment), sau sub formă de capsule. Despre contraindicațiile sau interacțiunile turmericului cu alte medicamente puteți citi în acest articol.

Surse:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2637808/
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/17569223
http://medicaacademica.ro/2011/09/01/asociatia-pacientilor-cu-afectiuni-autoimune-%E2%80%93-informare-si-consiliere-pentru-80-de-boli/
https://iquitsugar.com/can-a-spoonful-of-turmeric-help-autoimmune-disease-go-down/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


4 comentarii

  1. Multumesc, am inteles. Cam cit turmeric poti sä mäninci intr-o zi? Maximum??? O lingurä? Douä?

  2. Nu carne de porc, nimic ce contine faina alba si nici de mãlai , produse lactate doar de capra( unicele compatiblie cu sistemul nostru imunitar)

  3. CE FEL DE RETETA ITI RECOMANDA DACA NU TI SPUNE CUM SE IA SI CE CANTITATE DE TURMELICUL

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.