TURMERICUL – mai bun ca IBUPROFENUL în reducerea DURERILOR ARTICULARE

Proprietățile antiinflamatoare ale turmericului sunt foarte bine studiate. Cercetătorii au descoperit recent că acest condiment miraculos poate fi considerat o alternativă mult mai sigură și eficientă pentru medicamentele sintetice utilizate pentru osteoartrita la genunchi.

Recenziile realizate în ultimii ani au arătat că Ibuprofenul, unul din cele mai prescrise antiinflamatoare pentru dureri, are o toxicitate mare pentru inimă.

Turmeric vs. Ibuprofen

Turmeric vs. Ibuprofen

Turmericul a demonstrat că poate reduce durerile articulare la fel de bine ca medicamentele antiinflamatoare, fără să cauze efecte secundare. Cercetătorii susțin că turmericul este superior medicamentelor sintetice, deoarece este un remediu natural, lipsit de toxicitate, și care are multe alte beneficii pentru sănătate (combaterea cancerului și diabetului, bolilor autoimune, depresiei, afecțiunilor neurodegenerative etc).

Studiu

Cercetătorii tailandezi au comparat efectele turmericului cu cele ale Ibuprofenului pe 109 pacienți cu osteoartrită la genunchi. Aceștia au fost împărțiți în două grupuri: un grup a primit 800 mg pe Ibuprofen pe zi, iar un alt grup a primit câte 2.000 mg de turmeric pe zi, timp de 6 săptămâni. Ibuprofenul a fost împărțit în două doze de câte 400 mg, iar turmericul în 4 doze, de câte 500 mg.

A fost măsurat nivelul durerii în timpul mersului pe jos și la urcatul scărilor. Dup 6 săptămâni, ambele grupuri au raportat îmbunătățiri semnificative, însă participanții care au primit turmeric au avut o performanță crescută la mersul pe jos 100 de metri și la urcatul și coborâtul scărilor.

Participanții din grupul cu turmeric s-au declarat mult mai mulțumiți de tratament (91.1%) decât participanții din grupul cu Ibuprofen (80.4%). Totodată, grupul care a primit turmeric a avut mai puține reacții adverse.

Compusul responsabil pentru majoritatea beneficiilor pe care turmericul le are asupra sănătății se numește curcumină. Aproximativ 600 de beneficii au fost asociate cu acest compus în studiile realizate în ultimii ani.

Turmericul s-a dovedit la fel de eficient ca și 14 medicamente, după cum puteți citi în acest articol.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/turmeric-beats-ibuprofen-arthritis-knee

Citeşte mai multe despre:

8 comentarii

  1. Turmericul e curcuma ,e foarte buna sa pui in mincare ,in ori CE prepari in casa

  2. Nu e bun SI ptr slabit???

  3. Curcuma, este substanta ce se extrage din turmeric…

  4. Am primit de la CENTRUL DE SANATATE HERGHELIA ,capsule antiinflamatoare cu turmeric +ghimbir (parti egale) 3 capsule/zi luate in timpul mesei .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.