TURMERICUL poate face ceva ce chimioterapia nu poate: blochează creșterea celulelor CANCEROASE

Turmericul este un aliment cu proprietăți medicinale remarcabile, folosit de secole în Asia de Sud și Indonezia. Datorită efectelor sale anti-inflamatoare și antioxidante puternice, turmericul luptă împotriva unei game variate de boli cronice, de la boli de inimă și diabet, până la demență.

Turmeric

Turmeric

Studiile au arătat că turmericul poate reduce inflamația celulară și stresul oxidativ, care duce la apariția bolilor degenerative. Turmericul îmbunătățește circulația sângelui, și implicit funcțiile cognitive, accelerând totodată procesul natural de vindecare a rănilor.

Mai puțin de 1 linguriță de turmeric pe zi reduce mutabilitatea ADN-ului

Cercetătorii de la Universitatea din California, Los Angeles, au descoperit, într-un studiu realizat pe 21 de participanți diagnosticați cu cancer la cap și gât, că ingredientul principal din turmeric, curcuma, are capacitatea de a bloca în mod natural cancerul.

Participanții au primit câte 2 tablete masticabile cu curcumă (de câte 1,000 mg de curcumă fiecare). Rezultatele au arătat că suplimentarea cu curcumă a stopat împrăștierea celulelor maligne în corp. După datelor de laborator, cercetătorii au descoperit că enzimele din cavitatea bucală a pacienților, responsabile pentru răspândirea și creșterea cancerului au fost inhibate de curcuma.

Un alt studiu recent, publicat în Jurnalul Asian de Prevenire a Cancerului, a arătat că administrarea de curcumă a activat în mod eficient apoptoza celulelor de cancer la ficat, adică a determinat moartea celulelor dăunătoare.

Un studiu mai vechi, din 1987, a analizat efectele curcumei asupra mutagenității anumitor toxine, și a arătat că curcuma a acționat ca un anti-mutagen eficient împotriva unor substanțe cancerigene și mutagene standard și din mediu.

Cum să consumăm turmericul

Pentru a extrage beneficii maxime, este recomandat să folosim turmeric sau curcumă de bună calitate. Trebuie de asemenea precizat că turmericul este o substanță solubilă în grăsime, adică se dizolvă în grăsime. Fără grăsime, compusul activ din turmeric, curcuma, nu poate trece din stomac în intestinul subțire și apoi în sânge. Din acest motiv, turmericul este amestecat în lapte cald.

Pentru a optimiza absorbția turmericului, încercați această rețetă de lapte de turmeric.

Citeşte mai multe despre:

9 comentarii

  1. Asta poate o vad si cei de la clinica NERA! ALTERNATIVA!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  2. E foarte adevărat eu folosesc !!!!

  3. care este cantitatea ideala pentru consumul zilnic?

  4. stiati ca tumericul este absorbit mai bine daca este luat cu putin piper.?

  5. Cei care nu suporta laptele ce fac?

  6. unde se gaseste acet ingredient minune?

  7. Folositi laptele vegetal..(de migdale,nuci,soia..)…

  8. Eu il folosesc de un pic de timp,-dar nu pot sa ma pronunt inca………..

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.