Laptele de TURMERIC, sau “laptele de aur” – rețetă și beneficii

Laptele de turmeric este un elixir care aparține medicinei indiene Ayurveda, folosit pentru îmbunătățirea sănătății generale a organismului: de la reglarea sistemului digestiv și echilibrarea sistemului nervos, până la curățarea sângelui, reducerea inflamațiilor, prevenirea bolilor cronice și calmarea durerilor.

Lapte de Turmeric Rețetă

Lapte de Turmeric Rețetă

Lapte de turmeric:  rețetă

Ingrediente

• 1 cană de lapte
• ½ linguriță de turmeric
• 1 linguriță de miere
• ¼ linguriță de ghimbir
• 1 linguriță de scorțișoară
• 1 praf de piper negru

Preparare

Se pune laptele la fiert, și se ia spuma. Se adaugă pulberea de turmeric și ghimbir, scorțișoara și piperul, și se amestecă bine. Se ia de pe foc, se pune capacul, și se lasă la infuzat 10 minute.Se poate adăuga și 1 linguriță de ulei de cocos, de susan sau de măsline. Când se răcorește, se adaugă și mierea.

Se soarbe cald înainte de culcare, dimineața, sau oricând se simte nevoia de relaxare și de calmare a durerilor. Dacă suferiți de insomnie sau aveți tulburări de somn, adăugați și câteva flori de gălbenele la infuzat, apoi îndepărtați-le.

Lapte de Turmeric

Lapte de Turmeric

Rețeta originală  a laptelui de turmeric

Varianta originală a laptelui de turmeric este aceasta: se prepară mai întâi o pastă din 1/4 cană de pulbere de turmeric, 3/4 lingură de piper negru și 1/2 cană de apă. Se pun toate ingredientele pe aragaz la foc mic, și se amestecă până când rezultă o compoziție densă, ca o pastă. Se ia de pe foc și se păstrează într-un borcan cu capac, la frigider. Pentru prepararea laptelui, se ia 1/2 linguriță de pastă de turmeric și pune într-un vas pe foc împreună cu 1 cană de lapte și 1 linguriță de ulei de cocos (opțional). La final se poate îndulci cu miere.

Indicații terapeutice

Medicina indiană Ayurveda a folosit în mod tradițional laptele de turmeric ca un remediu pentru răceală, congestie, dureri de cap sau dureri în gât. Turmericul are proprietăți antiinflamatoare remarcabile. Este de asemenea promovat ca un antioxidant puternic, fiind promovat ca un adjuvant în tratarea și prevenirea cancerului, antibacterian, analgezic, antiseptic, cicatrizant, antiviral și antivenin. Turmericul întărește oasele și creierul, combate depresia și efectele radicalilor liberi, îmbunătățește digestia, curăță sângele, ajută la tratarea problemelor pielii (eczeme, psoriazis).

– Gripă, răceală
– Dureri abdominale, diaree
– Inflamații
– Infecții
– Artrită
– Dureri de genunchi
– Dureri de cot
– Alzheimer (prevenire)
– Tumori

Contraindicații

Consumat în exces, turmericul poate cauza probleme cu stomacul. Femeile care vor să rămână însărcinate nu ar trebui să consume turmeric. Acesta trebuie evitat inclusiv pe perioada sarcinii. Persoanele care suferă de insuficiență cardiacă trebuie de asemenea să evite consumul de turmeric.

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. va multumim enorm de mult pentru toate retele minunate pe care ni le trimite-ti!La multi ani!

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.