TURMERICUL produce o recuperare remarcabilă a bolnavilor de ALZHEIMER (tulburări cognitive)

Turmericul este folosit în India de mai bine de 5.000 de ani, de aceea nu e de mirare faptul că atât populațiile rurale, cât și cele urbane din această țară au cele mai mici rate de Alzheimer din lume.

Turmeric Alzheimer

Turmeric Alzheimer

Boala Alzheimer devine tot mai frecventă

Boala Alzheimer este un diagnostic tulburător în țările dezvoltate. Este cea mai comună formă a demenței, definită ca o pierdere severă a funcției cognitive la persoane anterior normale, care nu este doar o consecință a îmbătrânirii. Conform estimărilor unui studiu din 2006, 26 de milioane de oameni din întreaga lume suferă de Alzheimer, iar până în anul 2050, răspândirea acestei boli va fi de patru ori mai mare, afectând astfel 1 din 85 de persoane.

Dat fiind extinderea acestei boli la nivel global, necesitatea de a identifica metode sigure și eficiente de prevenire și tratarea a acesteia crește considerabil. Din păcate, medicamentele convenționale conțin foarte multe substanțe chimice, care nu fac decât să înrăutățească problema, cauzând leziuni neurologice.

Turmericul ajută la recuperarea bolnavilor cu Alzheimer

Bolnavii de Alzheimer au nevoie de terapii alternative mai blânde și eficiente, bazate pe alimente și ingrediente naturale. Turmericul a raportat recuperări remarcabile după ce a fost administrat persoanelor cu Alzheimer.

Un studiu recent, realizat pe pacienți cu Alzheimer a arătat că mai puțin de 1 gram de turmeric pe zi, administrat timp de 3 luni, poate aduce îmbunătățiri semnificative simptomelor acestei boli.

Înr-un studiu numit “Efectele turmericului asupra bolii Alzheimer cu simptome comportamentale și psihologice de demență”, publicat în Jurnalul Internațional de Cercetare în Ayurveda (Ayu), cercetătorii au descris cazurile a trei pacienți cu Alzheimer a căror simptome comportamentale au fost remarcabil îmbunătățite după consumul a 764 mg de turmeric (100 mg de curcuma/zi) pe zi timp de 12 săptămâni.

Potrivit studiului, toți cei trei pacienți prezentau simptome de iritabilitate, agitație, anxietate și apatie. Doi dintre ei sufereau de incontinență urinară. Le-au fost prescrise capsule cu pulbere de turmeric, și simptomele au început să dispară, fără ca tratamentul să creeze reacții adverse.

După numai 3 luni de tratament cu turmeric, simptomele pacienților au fost semnificativ reduse. După un an de tratament, pacienții cu Alzheimer au ajuns să-și recunoască familia.

Acest studiu ilustrează cât de puternică poate fi o alternativă naturală precum turmericul, un condiment folosit în cantități mari de popoarele orientale. Studiile epidemiologice efectuate pe populația indiană au arătat că aceștia au o rată foarte mică de Alzheimer comparativ cu populațiile vestice (occidentale), acest lucru fiind valabil chiar și pentru zonele urbane mai “occidentalizate” din India.

Proprietățile anti-Alzheimer ale turmericului

Există cel puțin 114 studii studii recente pe turmeric, care indică faptul că acest condiment are un set de acțiuni neuroprotectoare. 30 din aceste studii sunt direct asociate cu proprietățile anti-Alzheimer ale turmericului.

Două din aceste studii sunt promițătoare, întrucât au scos la iveală faptul că curcuma (ingredientul activ și pigmentul care dă turmericului culoarea aurie) poate crește clearance-ul plăcilor de beta-amiloid la pacienții cu Alzheimer, iar în asociere cu Vitamina D3, procesul neurorestorativ este îmbunătățit.

Alte cercetări preclinice indică faptul că curcuma și analogii săi are efecte inhibitoare și protective împotriva bolii Alzheimer.

Anti-inflamator – curcuma joacă un rol protector împotriva proteinelor asociate cu inflamația.

Antioxidant – datorită proprietăților sale antioxidante, curcuma poate reduce daunele cauzate de radicalii liberi.

Anti-citotoxic – curcuma protejează împotriva leziunilor celulare cauzate de proteinele beta-amiloid.

Anti-amiloidogenic – turmericul conține o serie de compuși (curcumă, tetrahidrocurcumină, demetroxicurcumină și bisdemetoxicurcumină) care pot lovi până la rădăcină cauza patologică a bolii Alzheimer, prin prevenirea formării proteinelor beta-amiloid.

Pe lângă turmeric, există multe alte alternative naturale pentru combaterea bolii Alzheimer, studiate recent: uleiul de cocos, cacaua, salvia, acidul folic, resveratrolul, Gingko biloba, roinița și șofranul.

Sursă: http://www.greenmedinfo.com/blog/turmeric-produces-remarkable-recovery-alzheimers-patients?page=2

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.