Rețetă pentru protejarea, tonifierea și vindecarea ficatului

Ficatul este cel mai mare organ intern, iar funcțiile sale sunt critice pentru supraviețuire.

Menținerea lui în stare optimă de funcționare este așadar esențială pentru bunăstarea întregului organism.

Reteta pentru ficat

Reteta pentru ficat: Brgfx

Ficatul îndeplinește funcții care sprijină metabolismul, imunitatea, digestia, detoxifierea și stocarea vitaminelor.

Rețetă pentru sănătatea ficatului

Ingrediente

  • 1 kg de miere
  • 300 g de polen măcinat
  • 200 g de pudră de cătină
  • 150 g de pudră de fructe de armurariu
  • 100 g de propolis dat prin răzătoare

Mod de preparare

Puneți toate ingredientele (mai puțin mierea) într-un bol și amestecați-le bine. Transferați-le într-un borcan și adăugați mierea.

Omogenizați pasta cu o lingură de lemn. Se pune capacul, iar borcanul se dă în frigider. Se poate păstra la temperatura camerei sau la frigider.

Mod de administrare

Fiind un preparat tonic și energizant, este indicat ca administrarea acestuia să se facă în prima parte a zilei.

Se ia câte 1 lingură, de 2 ori pe zi. O lingură se consumă dimineața și una la amiază, cu jumătate de oră înainte de micul-dejun și prânz.

Beneficii

Această pastă de miere și fructe este în primul rând foarte nutritivă. Aduce numeroși nutrienți și compuși bioactivi în corp.

Pe lângă faptul că hrănește organismului, susține în mod prioritar sănătatea ficatului. Preparatul îmbunătățește funcția acestui organ.

Stimulează digestia și detoxifierea. Contribuie la reglarea metabolismului. Îmbunătățirea absorbția nutrienților din alimente și a oxigenului din aer. Are de asemenea efecte imunostimulatoare și tonice mentale.

Armurariul este un protector puternic al celulei hepatice. Are activități antioxidante, antiinflamatoare, hepatoprotectoare, antivirale, și antifibrotice.

Fructele sale cresc rezistența ficatului împotriva otrăvurilor, precum ciuperci toxice, gaze industriale, produse farmaceutice, medicamente, metale grele.

Armurariul favorizează eliminarea toxinelor și curățarea ficatului. Grație proprietăților sale regeneratoare, este un remediu eficient pentru hepatite. Planta contribuie la vindecarea ficatului afectat sau distrus.

Preparatele pe bază de armurariu sunt indicate în boala ficatului gras alcool și non-alcoolic, în intoxicații cu alcool, intoxicații hepatice sau ciroză.

La rândul ei, cătina sprijină sănătatea ficatului și ajută la vindecarea acestuia. Asemenea și produsele apicole.

Polenul este bogat în proteine, aminoacizi, lipide, acizi grași, compuși fenolici, enzime și coenzime. Conține o gamă diversă de vitamine și minerale.

Are proprietăți hepatoprotectoare, antiinflamatoare, antimicrobiene, anti-radiații, anti-obezitate și anticancerigene.

Indicații terapeutice

Preparatul de mai sus poate fi administrat în următoarele situații:

  • hepatite
  • ciroză hepatică
  • toxiinfecții alimentare
  • afecțiuni ale splinei
  • constipații severe
  • astenie
  • convalescență
  • spasmofilie
  • leucemie
  • scădere în greutate
  • malabsorbție
  • oboseală mentală
  • migrene
  • slăbiciune, lipsă de energie
  • oboseală fizică cronică
  • depresie
  • coxartroză
  • reumatism
  • boli degenerative

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte remedii naturale pentru ficat:

Sfecla previne infiltrarea grasă a ficatului și ajută ficatul să distrugă grăsimea depozitată – cum se face cura
Ficat gras (steatoză hepatică) – plan alimentar pentru scăderea grăsimii din ficat și a greutății corporale
5 strategii care stimulează căile de detoxifiere ale ficatului – dr. Mindy Pelz
Armurariul – îngerul păzitor al ficatului

Surse articol:

1. Calivita, Rețete preparate în perioada curelor cu alimentație crudivoră: https://calivita.bio-sanatate.com/Remedii-naturale/tratamente-naturiste-retete-alimentatie-crudivora/
2. Kalra A, Yetiskul E, Wehrle CJ, et al. Physiology, Liver. [Updated 2023 May 1]. In: StatPearls [Internet]. Treasure Island (FL): StatPearls Publishing; 2023 Jan-. Available from: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK535438/
3. Zaida Zakaria, Zaidatul Akmal Othman, Joseph Bagi Suleiman, Victor Udo Nna, Mahaneem Mohamed, Chapter 12 – Pollen and bee bread and liver health, Editor(s): Dilek Boyacioglu, Bee Products and Their Applications in the Food and Pharmaceutical Industries, Academic Press, 2022, Pages 283-314, ISBN 9780323854009, https://doi.org/10.1016/B978-0-323-85400-9.00017-4 (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B9780323854009000174)

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.