Medicamentul care distruge celulele ficatului – îl consumăm la ordinea zilei

Sunt multe lucruri care afectează sănătatea ficatului. Alcoolul, zahărul și medicamentele sunt în top factori dăunători pentru celula hepatică.

Despre alcool și zahăr știm deja destule lucruri. Mai puțin însă cunoaștem despre nocivitatea medicamentelor.

Medicamentul care distruge celulele ficatului – îl consumăm la ordinea zilei

Medicamentul care distruge celulele ficatului – îl consumăm la ordinea zilei: Dr. Sten Ekberg

Un procent mare din populație consumă lunar câte o sacoșă de medicamente. Unul dinele, care face mult rău ficatului este „banalul” Paracetamol.

Paracetamolul – cauza nr. 1 a insuficienței hepatice 

Bolile hepatice afectează circa 2 milioane de oameni la nivel mondial. „Vreau să atrag atenția asupra medicamentelor ca și cauze ale insuficienței hepatice”.

Acetaminofenul este cauza cea mai frecventă a insuficienței hepatice în SUA. O supradoză de acetaminofen poate distruge jumătate din numărul de celule hepatice în mai puțin de o săptămână.

Dr. Sten Ekberg spune că mulți oameni își distrug ficatul ingerând acest medicament în mod frecvent. Fiind eliberat fără prescripție medicală, oricine îl poate cumpăra și administra după bunul plac.

Acetamonifenul este inclus în diferite medicamente. La fel ca în cazul alimentelor, este imperios să citim eticheta medicamentelor.

Veți fi surprinși să descoperiți în medicamente ingrediente nocive, precum aditivi, E-uri și mult zahăr sau îndulcitori sintetici.

Medicamentele fără prescripție nu sunt întotdeauna sigure

Dr. Ekberg atrage atenția asupra faptului că medicamentele nu trebuie privite ca pe ceva inofensiv.

Chiar dacă sunt vândute ușor, la un preț accesibil, nu înseamnă că sunt sigure pentru un consum regulat. Este indicat să apelăm la ele doar la nevoie și nu în mod curent.

Pe lângă paracetamol, alte medicamente care pot afecta ficatul sunt antiinflamatoarele, precum Ibuprofen, Naproxen sau aspirină.

Acestea produc un stres asupra ficatului. Încarcă semnificativ celula hepatică, mai ales dacă le folosiți în combinație.

Ficatul are o capacitate incredibilă de regenerare

Partea bună este că ficatul are o capacitate de regenerare extraordinară. Chiar și atunci când 50% din hepatocite sunt distruge, acest organ se poate regenera singur.

Singura condiție ca ficatul să se vindece este absența altor boli și factori de stres. La o persoană sănătoasă, ficatul se poate repara complet în decurs de o lună.

Top lucruri care distrug ficatul și sănătatea

Dacă vreți să vă protejați ficatul, acordați atenție factorilor care atentează la sănătatea acestui organ.

  • medicamentele
  • fructoza
  • alcoolul
  • toxinele din mediu
  • hormonii exogeni
  • deșeurile metabolice

Dr. Ekberg spune că doar deșeurile metabolice și hormonii endogeni ar trebui să fie prezenți în corp.

Strămoșii noștri nu erau expuși la factorii distructivi care s-au adăugat în timp, precum abuzul de medicamente, zahăr și alcool sau expunerea la chimicalele industriale.

Este extrem de important să ne curățăm alimentația și să ne îmbunătățim stilul de viață dacă vrem să ne păstrăm sănătatea în condițiile de viață actuale.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Armurariul – neîntrecut între plante în apărarea și vindecarea ficatului
Cum să scapi de grăsimea acumulată în ficat – sfaturi dr. Ekberg
Rețetă pentru protejarea, tonifierea și vindecarea ficatului
Păpădia – un maestru în detoxifierea ficatului

Sursă articol: Dr. Sten Ekberg, 1 Absolute worst way you destroy your liver (it’s not food or alcohol): https://www.youtube.com/watch?v=YFWkgI58_GI&ab_channel=Dr.StenEkberg

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.