Un pahar pe zi – medicament natural pentru ficat și colon!
Dr. Vivek Joshi, medic de familie din India și specialist în Ayruveda spune că un pahar pe zi din această băutură menține ficatul tânăr pentru totdeauna!
Este vorba despre un suc făcut din sfeclă și morcov.
Aceste două legume conțin antioxidanți care sprijină activitatea detoxifiantă a ficatului. În plus, au efecte tonice și nutritive pentru întregul corp.
Terapia cu sucuri este folosită în diferite boli. Diverși autori recomandă sucul de sfeclă cu morcov în afecțiunile hepatice și nu numai.
Cuprins
Beneficiile consumului de sfeclă și morcov
Sfecla este o legumă foarte hrănitoare și energizantă. Este indicată în anemie, avitaminoze, constipații, boli de ficat, TBC și cancere.
Rădăcina consumată în stare crudă este cea mai bună formă de administrare. Sucul are o acțiune terapeutică mai puternică și mai mai rapidă. Se poate consuma câte 1 pahar de suc de sfeclă pe zi, în cure de 3 săptămâni.
Morcovul este de asemenea hrănitor și energizant. Are efecte benefice asupra intestinului. Datorită acțiunii sale cicatrizante la nivel gastric, este benefic în ulcerele gastrointestinale. Stimulează digestia și funcția ficatului, dar ajută și în diaree.
Are proprietăți vermifuge, depurative, diuretice și întineritoare la nivelul țesuturilor.
Datorită faptului că stimulează secreția biliară și fluidifică bila, dă rezultate bune în afecțiunile hepatice, mai cu seamă în insuficiență hepatică.
Sucul de sfeclă reglează metabolismul, ajută la eliminarea toxinelor din ficat și la creșterea hemoglobinei.
La fel ca sfecla, morcovul este indicat în anemie, demineralizare, imunitate scăzută, afecțiuni pulmonare, afecțiuni intestinale, boli infecțioase, astenie, insuficiență hepatică-biliară, cancere.
Se poate consuma câte ½ de litru de suc de morcov pe zi. Această cantitate se obține din circa 2 kg de morcovi cruzi.
Smoothie pentru ficat – rețetă
Acest smoothie este benefic nu doar pentru ficat, ci și pentru colon, intestine și piele. Ajută și la pierderea în greutate. Stimulează metabolismul și digestia. Autorul îl recomandă inclusiv în boala ficatului gras.
Ingrediente
- 1 sfeclă medie
- 1 morcov mic
- 1 bucățică de ghimbir (cât suportă fiecare)
- 10 frunze de pătrunjel
- 1 pahar de apă
Mod de preparare
Decojiți legumele și tăiați-le bucăți. Puneți-le în blender împreună cu ghimbirul. Mixați până legumele se macină fin. Adăugați apoi pătrunjelul și apa și mixați până la omogenizare.
Nu strecurați sucul, ci consumați-l cu tot cu pulpă. Fibrele pe care le conține acest smoothie sunt benefice pentru digestie, colesterol, greutate corporală.
Consumați smoothie-ul cu înghițituri mici. Cura poate dura până la 3 săptămâni. După o pauză de aceeași durată poate fi repetată.
Dacă simțiți balonare după acest suc, puteți consuma înainte puțin suc de lămâie sau oțet de mere.
Pentru sănătatea ficatului este important să faceți mișcare fizică și să aveți o dietă sănătoasă și echilibrată. Micul-dejun poate fi servit mai târziu pentru a acorda timp ficatului să se refacă.
Dr. Joshi spune că la persoanele care fac zilnic exerciții fizice, ficatul se detoxifică singur, fără diverse suplimente.
Articole similare
Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:
Acest suc reduce grăsimea din ficat – dr. Eric Berg
Sucul de morcov protejează ADN-ul, sistemul cardiovascular, pielea, vederea, ficatul
Suc natural care ajută ficatul să elimine toxinele din corp
Cura de detoxifiere cu sucuri, care ajută la tratarea cancerului, tumorilor și bolilor de ficat
Surse articol:
1. Vivek Joshi, 1 glass daily your liver will be young forever: https://www.youtube.com/watch?v=FElY11PImc4&ab_channel=Dr.VivekJoshi
2. Marc Bosquet, Sfeclă roșie, 500 de Rețete Naturale Pentru Sănătate și Frumusețe, Editura Nicol, București, 2014, p. 86
3. Marc Bosquet, Morcov, 500 de Rețete Naturale Pentru Sănătate și Frumusețe, Editura Nicol, București, 2014, pp. 65-66
4. Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu, Călin Ianța, Sfecla roșie, Vindecare și Purificare prin Alimentație și Post, Vol. II, Editura Kamala, Brașov, 2000, pp. 135-136
6. Liviu Gheorghe, Tudor Ilie, Mihai Minoiu, Călin Ianța, Morov, Vindecare și Purificare prin Alimentație și Post, Vol. II, Editura Kamala, Brașov, 2000, pp. 124-125