Cum să scapi de grăsimea acumulată în ficat – sfaturi dr. Ekberg

Steatoza hepatică sau ficatul gras este o boală care apare din cauza stilului de viață nesănătos.

Dr. Sten Ekberg spune că nu există niciun super-aliment, supliment sau vitamină care să rezolve problema ficatului gras. Boala dispare dacă se corectează cauza, care este dieta nesănătoasă.

Cum sa scapi de grasimea acumulata in ficat - sfaturi dr. Ekberg

Cum sa scapi de grasimea acumulata in ficat – sfaturi dr. Ekberg: Dr. Sten Ekberg

Factori cauzatori ai steatozei hepatice

Adevărata cauză a steatozei hepatice este suprasolicitarea ficatului. Când îi dăm prea multe lucruri de procesat, apare congestia.

Ficatul se infiltrează cu grăsimi atunci când în dietă predomină o cantitate foarte mare de alcool, zahăr și carbohidrați.

Alcoolul și fructoza – inamicii ficatului

De ce apare steatoza hepatică la copii, ținând cont că aceștia nu beau alcool? Nu beau alcool, dar consumă multe sucuri și alte produse bogate în zahăr.

Zahărul este un dușman puternic al ficatului deoarece 50% din el este compus din fructoză.  

100 de grame de zahăr pe zi – doza pe care mulți oameni o consumă – ne aduc 50 de grame de fructoză în corp. Este o cantitate uriașă, care va înfunda practic ficatul.

Principala sarcină a ficatului este să filtreze toxinele. Dacă este deja ocupat cu procesarea alcoolului și fructozei, nu va mai funcționa eficient. Acele toxine neprocesate se vor acumula în corp și vor crea alte probleme.

„Nu vom putea curăța un ficat gras dacă încă avem niveluri crescute de insulină”

Boala ficatului gras se agravează și din cauza nivelurilor mari de insulină din sânge. Ea este un hormon de stocare care va împiedica arderea grăsimii din ficat.

Alimentele pe care trebuie să le eviți dacă ai ficat gras

Cunoscând adevăratele cauze ale steatozei hepatice, este ușor să-ți dai seama ce alimente trebuie să eviți.

Alcoolul

Primul este alcoolul și tot ce înseamnă băuturi sau tincturi alcoolice.

Fructoza și toate sursele acesteia

Al doilea ingredient care trebuie eliminat din dietă este zahărul. În această categorie intră atât zahărul rafinat și zahărul adăugat din produsele alimentare, cât și zahărul natural, care provine din fructe.

Chiar dacă fructele sunt sănătoase și zaharurile lor sunt naturale, fructoza din ele se acumulează în corp. În boala ficatului gras orice cantitate de fructoză contează.

Dacă mănânci multe fructe, poți să introduci foarte ușor acele 50 de grame de fructoză în corp.

Ficatul nu face diferența între fructoza din zahărul procesate și fructoza din fructe. Este tot zahăr, care dăunează în această boală.

Se pot consuma câteva fructe de pădure, dar nu în doze mari și nu în mod regulat. Însă la modul ideal, ar fi bine să evitați orice fel de fruct până când scăpați de grăsimea din ficat.

Amidonul și surse acestuia

Produsele amidonoase conțin glucoză care ajunge în sânge sub formă de zahăr. Glucoza este dăunătoare deoarece crește nivelul de insulină din sânge.

Dr. Sten Ekberg spune că poți mânca o cantitate moderată de amidon dacă elimini complet zahărul din dietă.

Dar dacă ai un ficat gras, nivelurile de insulină sunt deja foarte mari și ficatul nu poate tolera carbohidrații.

Evitați atât carbohidrații procesați, cât și cei naturali, care provin din cereale sau legume. Dr. Ekberg spune că nu există diferențe mari între orezul alb și orezul brun sau între făina albă și făina integrală. Ambele categorii sunt aproape glucoză pură.

Prăjelile

Dacă aveți steatoză hepatică, va trebui să eliminați din meniu și alimentele prăjite în uleiuri vegetale.

Uleiurile vegetale sunt uleiuri oxidate și conțin toxine care nu fac decât să încarce și mai mult ficatul.

Evitați de asemenea margarina și alte surse de grăsimi procesate sau grăsimi trans. 

Boala ficatului gras este reversibilă

Unii din cei care au boala ficatului gras și consumă toate aceste alimente contraindicate pot afirma că se simt bine. Da, dar în acest fel nu vor reuși niciodată să-și vindece ficatul. Există o diferență majoră între menținere și vindecare.

Boala ficatului gras este complet reversibilă dacă pacientul devine mult mai strict cu alimentația lui și face o pauză din consumul alimentelor listate mai sus.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Ficat gras (steatoză hepatică) – plan alimentar pentru scăderea grăsimii din ficat și a greutății corporale
Cura cu boabe de ienupăr elimină grăsimea din ficat și calmează durerile articulare
Ceaiuri pentru ficat gras
Cicoarea atenuează consecințele unei dietei grase în boala ficatului gras

Sursă articol: Dr. Sten Ekberg, Top 10 foods that can heal a fatty liver: https://www.youtube.com/watch?v=XpFc0JtPvP8&ab_channel=Dr.StenEkberg

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.