Armurariul – îngerul păzitor al ficatului

Așa cum păducelul este considerat doctorul inimii, armurariul poate fi numit „doctorul ficatului”.

Această plantă asigură protecția ficatului împotriva daunelor provocate de toxine și agenții chimici.

Armurariul – ingerul pazitor al ficatului

Armurariul – ingerul pazitor al ficatului

Mai mult decât atât, contribuie la vindecarea naturală a acestui organ important.

O paralelă edificatoare poate fi făcută între acțiunea distructivă a alcoolului și acțiunea restauratoare a armurariului asupra celulei hepatice.

Armurariul – îngerul păzitor al ficatului

Armurariul (Silybum marianum) este cunoscut în unele zone sub numele de ciulinul laptelui sau buruiana armurării.

Această specie face parte din cele mai vechi plante medicinale. Încă din epoca pre-creștină armurariul era folosit ca leac pentru bolile ficatului.

Planta a început să fie cultivată în Evul Mediu, în special în mediile monahale. Era considerată un adevărat gardian al ficatului, fiind supranumită „îngerul păzitor al ficatului”.

Faima ei a rămas nealterată de-a alungul timpului. Chiar și astăzi, armurariul este folosit ca terapie de rutină în intoxicațiile cu ciuperci.

Citește și – Tratament cu armurariu pentru ficat – Ovidiu Bojor

Mai mult decât atât, suplimentele cu armurariu sunt utilizate pentru protejarea ficatului, detoxifiere și tulburările hormonale.

Principalul compus activ din armurariu este silimarina, iar cel mai important pentru ficat este silibinina.

Sigilează celula hepatică împotriva agenților nocivi

Acesta funcționează ca un sigiliu pe suprafața celulelor ficatului, împiedicând substanțele nocive să penetreze în ficat.

Totodată, silibinina mărește capacitatea ficatului de a se regenera. Acest lucru înseamnă îmbunătățirea proceselor de detoxifiere și o vindecare mai grabnică a organului afectat.

Gardianul ficatului omului modern 

Armurariul este o plantă valoroasă pentru omul modern, a cărui dietă este bogată în zahăr, grăsimi, produse procesate și alcool.

La aceasta se adaugă expunerea crescută la medicamente, agenții toxici și poluanți din mediu, care suprasolicită ficatul.

Citește și – Cura cu ceai de armurariu pentru refacerea ficatului afectat de toxicitatea medicamentelor și a metalelor grele

Acest organ este înzestrat cu capacitatea de a se auto-vindeca și regenera singur, însă stilul nostru de viață îi suprimă forțele.

Când ficatul nu funcționează optim, sănătatea întregului organism are de suferit.

Importanța ficatului

Citește și – Faceți o cură cu armurariu la schimbarea de anotimp – reduce riscul de cancer

Trebuie să fim conștienți că alegerile alimentare și obiceiurile noastre zilnice au un impact major asupra ficatului.

Un ficat sănătos înseamnă o stare fizică și psihică mai bună.

Ficatul este implicat în detoxifiere, digestie, producție de proteine, funcția sistemului imunitar, transportul sângelui, funcțiile celulare și reglarea hormonilor.

Armurariul poate susține activitatea ficatului atâta timp cât noi înșine îl protejăm și îi optimizăm funcția printr-un stil de viață sănătos, fără vicii.

Sursă articol: Healthy Hildegard, Modern analysis answers the question: how does milk thistle work? https://www.healthyhildegard.com/how-does-milk-thistle-work-to-heal-the-liver/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.