4 mecanisme prin care oțetul te ajută să dai jos grăsimea de pe burtă

Mulți strâmbă din nas când aud de oțet. Și auzim tot mai des și tot mai bine despre oțet!

În general, adepții dietei keto îl recomandă, datorită faptului că favorizează pierderea grăsimii corporale.

4 mecanisme prin care otetul te ajuta sa dai jos grasimea de pe burta

4 mecanisme prin care otetul te ajuta sa dai jos grasimea de pe burta: Freepik.com

Cum te ajută oțetul să pierzi grăsimi abdominală

Nutriționiștii îl consideră de asemenea util pentru diabetici, întrucât ajută la scăderea glicemiei după masă.

Nu doar diabeticii trebuie să își mențină glicemia la un nivel cât mai stabil, ci oricine vrea să piardă în greutate.

Creșterea deasă a zahărului din sânge perturbă apetitul, afectează nivelul de energie, oxidează vasele de sânge.

Pe lângă faptul că ajută la slăbit și la stabilizarea zahărului din sânge, oțetul are multe alte beneficii. Îmbunătățește digestia, reduce inflamația din corp și mărește longevitatea.

Mecanisme de acțiune

Eficiența oțetului în ceea ce privește pierderea în greutate este confirmată științific. Departe de a fi doar un trend sau o modă, oțetul chiar merită inclus în rutina zilnică.

Cercetările au demonstrat că acest condiment stimulează metabolismul și arderile și reduce apetitul. Are puține calorii și poate fi inclus în diferite preparate și băuturi.

Foarte multe femei au grăsime excesivă în zona abdomenului. Dacă grăsimea se află în straturile profunde, ea se numește „obezitate abdominală sau „obezitate centrală”. Acest tip de grăsime se acumulează ușor și se pierde greu.

Oțetul ne ajută să dăm jos grăsimea încăpățânată din zona abdominală datorită acidului acetic.

Sunt câteva mecanisme-cheie prin care oțetul ne ajută să slăbim:

  • stimularea metabolismului
  • scăderea zahărului din sânge
  • diminuarea grăsimii abdominale
  • reducerea acumulării de grăsime corporală
  • scăderea apetitului

Reduce obezitatea și previne sindromul metabolic

Un studiu publicat în „Bioscience, Biotechnology and Biochemistry” în anul 2009 a arătat că oțetul reduce greutatea corporală, masa de grăsime corporală, grăsimea viscerală, circumferința taliei și trigliceridele.

Studiul a fost efectuat pe persoane japoneze obeze și a durat 3 luni. Participanții au consumat câte 1-2 linguri de oțet în fiecare zi, diluat cu apă.

Autorii au concluzionat că adițiunea oțetului în dieta zilnică poate ajuta la prevenirea sindromului metabolic, grație efectelor anti-obezitate.

Optimizează arderea grăsimii corporale totale

Deși țintește în mod deosebit grăsimea de pe burtă, oțetul ajută la eliminarea grăsimii corporale totale.

Face aceasta prin faptul că mărește activitatea genelor responsabile cu arderea grăsimii corporale.

Reduce depozitele de grăsime

Oțetul suprimă procesul de depunere a grăsimii în corp în mod indirect, prin activitatea acidului acetic. Acest compus atenuează creșterea glicemiei și implicit a insulinei post-prandial.

Insulina este hormonul răspunzător cu stocarea grăsimii în corp. Din acest motiv, nivelurile crescute ale insulinei au fost asociate cu depozite mai mari de grăsime corporală.

Reglează metabolismul lipidelor din sânge

Studiile pe animale cu diabet de tip 2 sau obeze au arătat că acidul acetic ajută la reglarea metabolismului lipidelor serice.

Studiile pe participanți cu hiperlipidemie au confirmat aceste beneficii. Participanții au avut parte de o scădere a grăsimilor din sânge după ingerarea a 30 ml de oțet, de 3 ori pe zi.

La pacienții obezi, acest efect a fost obținut la 15 ml de oțet pe zi.

Stimulează digestia

Atunci când vrem să pierdem în greutate, digestia trebuie să meargă brici. Oțetul o poate îmbunătăți considerabil.

Acidul pe care îl conține stimulează sucurile gastrice și îmbunătățește digestia proteinelor. O digestie mai bună înseamnă de asemenea o absorbție mai bună a nutrienților din mâncarea consumată.

Acidul acetic crește producția biliară și enzimele pancreatice și optimizează digestia grăsimilor.

Totodată, oțetul combate patogenii ingerați din alimentele contaminate. Dacă veți consuma oțet natural, veți beneficia și de efectele sale probiotice și regulatoare asupra florei intestinale.

Cum se consumă oțetul

Se poate adăuga câte 1 lingură de oțet în salata de legume sau verdețuri pe care o serviți zilnic.

Sau se poate pune în paharul cu apă. Oțetul nu trebuie băut direct, deoarece arde gâtul și esofagul. Chiar și oțetul diluat cu apă poate afecta dinții, de aceea este indicat să îl consumați cu paiul.

Cel mai prielnic moment de a consuma oțetul este înainte de masă. Acesta pregătește stomacul pentru digerarea alimentelor. În plus, mărește sațietatea și stopează creșterea bruscă a zahărului din sânge post-prandial. 

Nu este un aliment-minune!

În ciuda acestor beneficii majore, oțetul nu trebuie considerat un elixir. Trebuie în schimb privit ca un adjuvant și folosit ca atare în cadrul unei diete curate, echilibrate și naturale.

Alimentația sănătoasă, mișcarea fizică și hidratarea sunt deopotrivă importante în lupta cu excesul ponderal sau grăsimea corporală.

Articole similare

Vă recomand și alte articole utile despre oțet și beneficiile acestuia:

Când, cât și cum se consumă oțetul de mere pentru beneficii maxime
De ce și când ar trebui să bei oțet dacă ai diabet, greutate excesivă, colesterol mărit
Alergiile de primăvară și toamnă – oțetul de mere le calmează și le previne
Oțet de mere cu miere – rețetă mănăstirească simplă cu efect terapeutic
Oțetul de mere face să dispară durerile, redă mobilitatea încheieturilor, tonifică vasele de sânge

Sursă articol: Lacey Baier, Apple cider vinegar for weight loss, can it really reduce belly fat? https://www.youtube.com/watch?v=kkCUfqz_Zh8&ab_channel=LaceyBaier

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.