Cel mai bun ceai pentru balonare, indigestie, metabolism încet – rețetă indiană

Ceaiul pe care ar trebui să îl folosiți dacă vă confruntați cu balonare, indigestie sau metabolism lent se prepară din 4 tipuri de semințe.

Rețeta este recomandată de Luke Coutinho pe canalul său de Youtube. Luke este expert în medicina integrativă și antrenor în medicina stilului de viață.

Cel mai bun ceai pentru stimularea digestiei si metabolismului

Cel mai bun ceai pentru stimularea digestiei si metabolismului

Semințele miraculoase din medicina indiană tradițională

În medicina tradițională indiană există 4 tipuri de semințe folosite în problemele intestinale. Este vorba despre semințele de chimen, semințele de chimion, semințele de coriandru și semințele de fenicul.

Din aceste semințe se pot face ceaiuri, infuzii sau băuturi care calmează stomacul.

Este unul din cele mai bune leacuri pentru aciditatea stomacală provocată de medicamente. Dacă luați peste 3 medicamente pe zi, aceasta ar putea fi cauza acidității gastrice excesive.

Foarte multe persoane iau medicamentele anti-acide pentru balonare, arsuri stomacale sau reflux de acid. Acestea nu sunt bune pe termen lung, deoarece afectează colonul.

Luke spune că antiacidele sintetice mănâncă efectiv din mucoasa intestinală și cresc riscul de boli autoimune (lupus, artrită, Hashimoto, eczeme etc.).

Semințele de chimion

Semințele de chimion sunt miraculoase, spune Luke. Acestea conțin foarte mult calciu, magneziu, potasiu, fosfor, vitamina A și vitamina E. Măresc senzația de sațietate.

Sunt puternice antioxidante și deotoxifiante. Stimulează bila și ajută la descompunerea grăsimilor.

Când metabolizarea grăsimilor nu fuționează optim, apare balonarea, iar grăsimile sunt stocate sîn corp sub formă de depozite.

Semințele de chimion sunt cruciale pentru digestie și sănătatea generală deoarece ajută stomacul să secrete o cantitate mai mare de enzime digestive.

Citește și – 1 linguriță de muștar accelerează metabolismul cu 25% și te ajută să dai jos grăsimea de pe burtă

În lipsa acestora, corpul nu poate descompune grăsimile, carbohidrații și proteinele din alimentele ingerate. Deficitul de enzime digestive reduce absorbția nutrienților și încetinește rata metabolică.

Semințele de chimen indian

Acestea sunt folosite în medicina indiană tradițională în gaze și colici la copii.

Semințele de coriandru

Acestea sunt diuretice și ajută la reducerea balonării prin scăderea retenției de apă.

Alimentelele procesate, bogate în sare și zahăr fac corpul să rețină apa în țesuturi. Acesta este unul din motivele senzației de balonare sau umflare a stomacului.

Semințele de coriandru sunt detoxifiante remarcabile. Studiile au arătat că acestea se leagă de metalele grele din corp și le elimină.

Semințele de fenicul

Mestecarea acestor semințe împrospătează respirația. Totodată, stimulează secreția de sucuri digestive.

Dacă mâncați semințe de fenicul imediat după masă, acestea vor reduce drastic apetitul pentru dulciuri. ½ linguriță de semințe de fenicul taie pofta de dulce după masă.

Cum se prepară ceaiul din 4 semințe pentru digestie și metabolism – rețetă

Ingrediente

  • 1 litru de apă
  • 2 linguri de semințe de chimion
  • 1 lingură de semințe de chimen
  • 1 linguriță de semințe de coriandru
  • 1 linguriță de semințe de fenicul

Mod de preparare

Puneți toate semințele într-un borcan. Adăugați apa și amestecați. Acoperiți borcanul și lăsați-le la înmuiat peste noapte.

A doua zi dimineață puteți bea infuzia ca atare, după strecurare. Însă mai eficient este să fierbeți semințele până când apa scade la jumătate.

Strecurați ceaiul și luați câteva guri după mese. Puteți adăuga de asemenea ghimbir și lămâie.

„Data viitoare când vă simțiți acid, balonat, sau aveți flatulență, sau nu digerați alimentele corect, înainte de a apela la tratamentele convenționale, încercați această băutură”.

Este o băutură cu numeroase beneficii. Ajută la reducerea acidității, senzației de flatulență și balonare.

„Înainte să luați acel antiacid, încercați să sorbiți această băutură încet”.

Ajută la scăderea în greutate, stimulează metabolismul și imunitatea. O puteți lua la serviciu, în călătorii. Poate nu va funcționa din prima, însă în timp va da rezultate. Corectarea stilului de viață necesită timp și efort.

Citește și – Rețeta antică din India pentru stimularea imunității, digestiei și metabolismului

Luke a constatat că locuitorii din satele indiene nu știu ce înseamnă să fii balonat. Când au auzit de gaze și flatulență fie roșeau, fie râdeau.

De ce țăranii indieni nu se confruntă în mod frecvent cu tulburări intestinale precum locuitorii din mediul urban? Pentru că nu au acces la produse alimentare din comerț care creează aciditate, nici nu mănâncă excesiv. Stilul lor de viață este mult mai sănătos decât cel al orășenilor.

Sursă articol: Luke Coutinho, A simple drink to boost your metabolism: https://www.youtube.com/watch?v=OmpSfUxVNFk&ab_channel=LukeCoutinho

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.