Rețeta antică din India pentru stimularea imunității, digestiei și metabolismului

Autoarea acestei rețete, Ramya, locuiește într-un mic sătuc din India. Într-unul din clipurile sale împărtășește rețeta unui tonic imunitar pe care îl știe de la bunica sa.

Când ne gândim la India, primul lucru care ne vine multora în minte este ghimbirul sau turmericul.

Reteta pentru imunitate din India

Reteta pentru imunitate din India: Jcomp – www.freepik.com

Ghimbir și piper – o combinație utilă pentru imunitate și digestie

Indienii sunt cunoscuți pentru predilecția lor spre mirodenii. Aceștia folosesc condimentele atât la prepararea mâncărurilor, cât și a remediilor pentru întărirea sănătății sau vindecarea bolilor.

Rețeta pe care ne-o prezintă Ramya conține câteva ingrediente picante care se găsesc și la noi.

Bunica ei obișnuia să utilizeze un amestec de 3 condimente: ghimbir, piper obișnuit și piper lung.

În limba indiană, această formulă se numește „Thirikadugam” (sau „Trikatu” în sanscrită) și înseamnă „triadă”. Este un remediu faimos, comercializat sub formă de pulbere în India.

Ramya spune că Thirikadugam susține funcția aparatului respirator și are un efect rapid de întărire a imunității.

Oamenii îl folosesc pentru prevenirea răcelilor și îmbunătățirea digestiei.

Reglează activitatea sistemului digestiv și ajută corpul să elimine toxinele. În plus, stimulează metabolismul și împiedică acumularea de grăsime.

Prin aceste efecte contribuie la scăderea în greutate. Un alt beneficiu important este reducerea colesterolului.

Citește și – Pune măceșe în miere și vei avea o imunitate mai bună la viroze și răceli

Rețetă antică din India pentru imunitate și digestie

Pe lângă ghimbir și piper, rețeta de mai jos conține de asemenea busuioc sfânt (tulsi) și turmeric. Și acestea ajută la creșterea imunității și atenuarea simptomelor tractului respirator.

Piperina – compusul activ din piper – mărește de câteva sute de ori gradul de absorbție a curcuminei din turmeric. Așadar, piperul este un ingredient esențial în rețetele cu turmeric.

Ingrediente

  • 1 linguriță de piper negru
  • 1 linguriță de piper lung (sau tot piper obișnuit)
  • 1 linguriță de rădăcină de ghimbir tocat mărunt
  • ½ linguriță de turmeric măcinat
  • 1 mână de frunze de busuioc
  • 2 căni de apă clocotită

Ramya spune că dacă nu avem piper lung, îl putem înlocui tot cu piper obișnuit. Sau putem folosi cayenne. Acest amestec de condimente poate fi păstrat într-un borcănel, timp de câteva luni.

Citește și – Ceaiul care alungă răceala și gripa – din ghimbir, ceapă, usturoi și scorțișoară

Mod de preparare

Condimentele se zdrobesc cu un pistil în mortar, cât să se elibereze substanțele active.

Se poate folosi la fel de bine o râșniță electrică de cafea. Pulberea fină nu rezistă atât de mult, deoarece își pierde calitățile. Ea trebuie folosită în aceeași zi.

Puneți apa la fiert într-un ibric. Când începe să clocotească, adăugați toate plantele și lăsați-le să fiarbă la foc potrivit timp de 6 minute.

Strecurați ceaiul și serviți-l cald.

Această băutură poate fi dată și copiilor, doar că trebuie să reduceți cantitatea de condimente (piper și ghimbir).

Puteți bea acest ceai 2-3 zile consecutiv.

Indicații terapeutice

Ramya spune că familia ei obișnuiește să consume acest remediu pentru imunitate și digestie.

Ajută în răcelile care provoacă tuse și dureri de cap. Are efect stimulator asupra funcțiilor încetinite ale corpului.

Precauții

Turmericul poate interacționa cu medicamentele anticoagulante, medicamentele pentru hipertensiune arterială și antidiabetice. Asta deoarece reduce coagularea sângelui, nivelul tensiunii și al zahărului din sânge.

Citește și – Băutură din ghimbir și oțet (sec. 18) – digestivă, antiinflamatoare, imunostimulatoare

Sursă articol: Wild Turmeric, My Grandma’s Ancient Recipe For Increasing Immunity Super Fast: https://www.youtube.com/watch?v=VVD84sCT0JI

 

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.