Vitamina care reduce riscul de suicid și depresie

Există o vitamină în care un procent mare de populație este deficitară. În mod îngrijorător, această vitamină are o influență majoră asupra tuturor organelor și țesuturilor din corp.

Este vorba despre vitamina D. Cei mai mulți dintre noi avem niveluri scăzute de vitamina D și foarte puțini fac testele necesare pentru a depista această carență.

Vitamina care reduce riscul de suicid si depresie

Vitamina care reduce riscul de suicid si depresie

Vitamina D influențează toate organele corpului

Vitamina D este un hormon esențial pentru sănătatea noastră, puterea ei de penetrare ajungând până la nivel celular. De fapt, aproape toate celulele corpului au receptori pentru vitamina D. 

Citește și – Vitamina D poate preveni orice boală posibilă

Vitamina D influențează genomul, creierul, sistemul imunitar, plămânii, sinusurile, tiroida, inima, ochii, părul, glandele suprarenale, ficatul, rinichii, intestinele, oasele, articulațiile.

Ne putem imagina cât de mult are de suferit organismul atunci când concentrația de vitamina D din sânge scade sub limită.

Studiile recente au arătat că vitamina D reduce riscul de diabet la persoanele cu prediabet. Reduce riscul de complicații la bolnavii de COVID și la persoanele aflate la terapie intensivă.

Această vitamină este importantă pentru reglarea hormonilor și absorbția nutrienților. Are proprietăți antivirale remarcabile.

Citește și – Vitamina D protejează împotriva deceselor din orice cauză, mai ales la pacienții cardiovasculari

Scade riscul de demență și Alzheimer. Combate bolile autoimune. Poate reduce inclusiv riscul de deces, mai ales la cardiaci.

Vitamina D reduce riscul de suicid cu 48%

Un studiu publicat de curând în jurnalul „Plos One” a arătat că dozele mari de vitamina D reduc tentativele de suicid la veterani cu circa 48%.

Studiul a fost unul de cohortă, de tip retrospectiv. Deficitul de vitamina D are o incidență crescută în SUA. Peste 30% din militarii americani au niveluri mai mici de 20 ng/mL.

Cercetătorii au constatat de asemenea că deficitul este mai des întâlnit la persoanele de serviciu, unde rata de suicid este mai mare.

Rezultatele acestui studiu sunt bazate pe asociere și nu pe efecte cauzale. Suicidul și comportamentele auto-agresive s-ar putea datora și leziunilor cerebrale traumatice descoperite la aceste persoane.

Tot mai multe dovezi științifice arată însă o legătură între nivelurile scăzute de vitamina D și comportamentul suicidal sau simptome depresive.

Un studiu pe 495 de persoane din serviciul militar care au fost disponibilizate și care au decedat prin suicid a arătat că valorile serice mai mici de 15,5 ng/mL de vitamina D au fost asociate cu un risc mai mare de tentativă de suicid.

Într-un studiu pe 157,211 de veterani coreeni sănătoși, persoanele cu niveluri service sub 10 ng/mL erau mai predispuse la idei de suicid.

Lipsa de vitamina D – asociată cu depresie și alte tulburări psihice

Deficitul de vitamina D a fost corelat în studiile anterioare cu depresie, oboseală, schimbări de dispoziție (tristețe, descurajare), gânduri suicigașe, anxietate, insomnie, tulburări de apetit și de memorie.

Persoanele cu lipsă de vitamina D sunt mai predispuse la tulburări mentale și psihice, schizofrenie, tulburarea afectivă sezonieră și obezitate.

Vitamina D este un supliment accesibil, cu un profil de siguranță foarte bun. Este crucial pentru persoanele vârstnice de sex masculin, după cum au arătat studiile menționate mai sus.

Citește și – Doza necesară de vitamina D este de 5.000 de ori mai mare decât cea recomandată de medici

Suplimentele cu calcifediol (vitamina D3) tratează cel mai bine și mai rapid lipsa de vitamina D din sânge.

Sursă articol: Inga de Jong, Higher doses of vitamin D linked to lower suicide attempts in US veterans, study flags, Nutrition Insight: https://www.nutritioninsight.com/news/higher-doses-of-vitamin-d-linked-to-lower-suicide-attempts-in-us-veterans-study-flags.html

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.