Citește Sfânta Scriptură și te vei vindeca de depresie fără să-ți dai seama

Citirea Sfintei Scripturi este o prescripție duhovnicească simplă și eficientă pentru sufletele deprimate. Dar câți iau acest medicament? Câți deschid Biblia pe care o au în bibliotecă și citesc din ea?

Acolo se află cuvântul lui Dumnezeu, care ne vorbește prin proorocii Vechiului Testament și prin însuși Fiul Său, în Noul Testament.

Citeste Sfanta Scriptura si te vei vindeca de depresie fara sa-ti dai seama

Citeste Sfanta Scriptura si te vei vindeca de depresie fara sa-ti dai seama

Cuvintele Mântuitorului nu sunt precum cuvintele oricărui om. Ele produceau mirare, uimire, dar și vindecare. Ele sunt pline de har și de duh. Și toți Îl încuviințau și se mirau de cuvintele harului care ieșeau din gura Lui” (Luca 4, 22).

Cuvintele lui Hristos nu erau simple vorbe, ci adevărate energii care lucrau asupra sufletelor oamenilor.

Iar când Iisus a sfârșit cuvintele acestea, mulțimile erau uimite de învățătura Lui. Că îi învăța pe ei ca unul care are putere, iar nu cum îi învățau cărturarii lor” (Matei 7, 28-29).

Chiar și slugile fariseilor, care fuseseră trimise să Îl prindă (în cuvânt) erau uimite de învățătura Lui: Niciodată n-a vorbit un om așa cum vorbește Acest Om” (Ioan 7, 46).

Când satana L-a ispitit cu foamea pe Mântuitorul în pustie, El l-a combătut spunând: „Nu numai cu pâine va trăi omul, ci cu tot cuvântul care iese din gura lui Dumnezeu” (Matei 4, 4).

Iată deci, cât de mare putere are cuvântul lui Dumnezeu. El este hrană pentru suflet. Așa cum trupul are nevoie de pâine ca să trăiască, așa sufletul are nevoie de învățătura lui Dumnezeu ca să supraviețuiească tuturor necazurilor și ispitelor care vin asupra lui.

Depresia este o ispită a diavolului. Ea cuprinde sufletul și poate netrebnici și trupul în egală măsură. Atât de mult îl îndepărtează pe om de Dumnezeu încât îl face să creadă că nu mai este niciun ajutor pentru el. Îl aduce în pragul deznădejdii și al suicidului.

Persoanele deprimate se pot tămădui de această cumplită stare prin citirea Sfintei Scripturi, a psalmilor și a altor rugăciuni.

Cuvântul lui Dumnezeu este dătător de viață. „Cu cuvântul Domnului cerurilor s-au întărit și cu duhul gurii Lui toată puterea lor” (Ps. 32, 6).

Aceasta o mărturisește și Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan: „Întru El era viață și viața era lumina oamenilor. Și lumina luminează în întuneric și întunericul nu a cuprins-o,” (Ioan 1, 1-5).

Dumnezeu este izvorul vieții și al iubirii. Pentru sufletele care se îndreaptă spre acest izvor, credința este dătătoare de nădejde și nimic n-o poate birui.

Sutașul din Capernaum avea o credință atât de mare în Mântuitorul încât credea că numai cuvântul Său avea putere să vindece pe bolnavi: Numai zi cu cuvântul și se va vindeca sluga mea” (Matei 8, 8).

De multe ori, aceste vindecarea celor bolnavi care veneau la Mântuitorul se făceau numai cu cuvântul Său și prin credința lor.

Sfântul Evanghelist Matei consemnează caracterul taumaturgic al cuvântului Mântuitorului: „Și făcându-se seară, au adus la El mulți demonizați și a scos duhurile cu cuvântul și pe toți cei bolnavi i-a vindecat” (Matei 8, 16).

Vedem că Mântuitorul are putere asupra duhurilor rele care intră în sufletul omului. Cine se roagă cu credință „accesează” această putere, care poate să alunge deznădejdea și depresia din inimă.

Orice atingere de El aduce vindecare, sufletului și trupului. Și cum ne putem atinge de El? Prin rugăciune, prin citirea Sfintei Scripturi, prin Sfânta Împărtășanie. Ne putem uni cu Dumnezeu prin toate tainele Bisericii.

Sfântul Porfirie recomanda persoanelor depresive să muncească. Munca resuscitează interesul pentru viață. Artele, muzica și toate celelalte sunt medicamente pentru sufletele deprimate.

Însă pe primul lor, Părintele Porfirie punea interesul pentru Biserică. Citirea Sfintei Scripturi și participarea la sfintele slujbe.

Pe măsură ce studiezi cuvintele lui Dumnezeu te vindeci, fără ca măcar să-ți dai seama de asta. În Biserica noastră, un leac poate fi găsit prin iubirea față de Dumnezeu și prin rugăciune, cu condiția ca acestea să se facă din toată inima”.

Trebuie să-L chemăm pe Dumnezeu în inima noastră și El va răni cu iubirea Lui. Dragostea de Dumnezeu închide toate răni pe care le-a provocat diavolul.

Citește și

Psalmul 6 – leac pentru tulburarea sufletului, depresie, suferințe psiho-fizice
Rugăciune pentru izbăvirea de depresie, deznădejde și întristarea sufletului
Sfântul Porfirie despre depășirea depresiei și a durerilor

Sursă articol: Orthodox Teachings of the Elders, Saint Porphyrios, Wounded by love: https://www.youtube.com/post/UgkxO4_tHsW0akgthzQVpaXXzS7EXb_7I4GZ

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.

[bws_google_captcha]