Maceratul de usturoi – o rețetă din sec. 4 care curăță și regenerează organismul

Plantele condimentare nu au doar rol culinar.

Pe lângă faptul că îmbogățesc gustul și aroma mâncărurilor, sunt arme naturale puternice împotriva bolilor.

Maceratul de usturoi – o rețetă din sec. 4 care curăță și regenerează organismul

Maceratul de usturoi – o rețetă din sec. 4 care curăță și regenerează organismul

Usturoiul are toate calitățile unui medicament

Usturoiul are beneficii care depășesc statutul unui aliment.

Este un polifenol bogat în sulf, folosit în scop medicinal de pe vremea grecilor antici.

O recenzie de 83 de studii umane a dezvăluit că usturoiul modulează numeroși biomarkeri de boală.

Compușii săi au demonstrat un potențial crescut de prevenire și combatere a bolilor cardiovasculare, metabolice, osoase și cutanate.

Cercetările recente sugerează că usturoiul este un agent antigenotixic promițător. Ar putea contribui la prevenirea cancerelor umane.

Are proprietăți antioxidante, antiinflamatoare, antimicrobiene, antivirale, anticancerigene și anti-îmbătrânire.

Studiile in vitro și in vivo au arătat că scade tensiunea arterială, colesterolul și zahărul din sânge.

Germaniul pe care îl conține previne afecțiunile cardiace și vasculare.

Este util în bolile respiratorii, răceală și gripă, boli infecțioase, insomnii și dureri de cap.

Autorul Mikhail Tombak notează că în compoziția sa se găsesc cel puțin două substanțe cu efect antibiotic care combat 30 de bacterii patogene.

Potrivit acestuia, sucul de usturoi ar putea vindeca complet degenerarea microflorei intestinului gros în doar două săptămâni.

Usturoiul îmbunătățește digestia, reduce fermentațiile intestinale și înlătură putrefacția.

Citește și – Usturoiul – o adevărată comoară de vindecare

Elixirul tinereții – un remediu din sec. 4

O rețetă celebră pe bază de usturoi este „elixirul tinereții”. Aceasta a fost descoperită în secolul 20 de cercetători din cadrul UNESCO într-o mănăstire tibetană.

Rețeta datează din secolele 4-5 î.Hr.

Este vorba despre un extract de usturoi în alcool. Se prepară foarte ușor la domiciliu.

Curăță vasele de sânge, înlătură depunerile de grăsime din corp și combate apariția aterosclerozei.

Previne evenimentele cardiovasculare periculoase, precum infarctul și accidentele vasculare cerebrale.

Elimină depunerile de calciu. Stimulează metabolismul.

Îmbunătățește vederea. Contribuie la refacerea și regenerarea organismului la nivel general.

Citește și – Cura cu usturoi pentru afecțiuni respiratorii, digestive și cardiovasculare

Maceratul de usturoi – rețetă

Ingrediente

– 350 g de usturoi crud
– 200 ml de vodcă (minim 40% alcool)

Mod de preparare

Bulbii de usturoi se curăță de coajă și se dau prin presă.

Usturoiul astfel măcinat se pune într-un borcan. Se toarnă peste el alcoolul și se amestecă bine cu o lingură de lemn.

Se închide borcanul ermetic și se pune într-un loc ferit de lumină și căldură.

Usturoiul se lasă la macerat 10 zile, după care se stoarce bine și se păstrează doar lichidul.

Tinctura rezultată se transferă într-o sticlă închisă la culoare. Se mai lasă încă 4 zile la întuneric, după care se poate folosi.

Mod de administrare

Există o schemă specială după care se administrează maceratul de usturoi.

Numărul de picături diferă de la o oră la alta și de la o zi la alta. Trebuie să fiți atenți la planul indicat mai jos:

Ziua 1

Mic dejun: 1 picătură

Prânz: 2 picături

Cină: 3 picături

Ziua 2

Mic dejun: 4 picături

Prânz: 5 picături

Cină: 6 picături

Ziua 3

Mic dejun: 7 picături

Prânz: 8 picături

Cină: 9 picături

Ziua 4

Mic dejun: 10 picături

Prânz: 11 picături

Cină: 12 picături

Ziua 5

Mic dejun: 13 picături

Prânz: 14 picături

Cină: 15 picături

Ziua 6

Mic dejun: 16 picături

Prânz: 17 picături

Cină: 18 picături

Ziua 7

Mic dejun: 19 picături

Prânz: 20 picături

Cină: 21 picături

Ziua 8

Mic dejun: 22 picături

Prânz: 23 picături

Cină: 24 picături

Ziua 9

Mic dejun: 25 picături

Prânz: 25 picături

Cină: 25 picături

Ziua 10

Mic dejun: 25 picături

Prânz: 25 picături

Cină: 25 picături

Ziua 11

Mic dejun: 25 picături

Prânz: 25 picături

Cină: 25 picături

Cura nu se încheie aici. După finalizarea celor 11 zile, cura se continuă cu câte 25 de picături, de 3 ori pe zi, până la terminarea tincturii.

Se recomandă ca picăturile să fie amestecate cu 50 ml de iaurt sau kefir natural.

Acest tratament cu macerat de usturoi trebuie făcut doar o dată pe an.

Citește și – Usturoiul scade inflamația cronică din corp cauzată de obezitate

Surse articol:

1. Mikhail Tombak, Extractul de Usturoi, Cum să trăim 150 de ani, Editura Paralela 45, trad. de Irina Garbiz și Ligia Popescu, Pitești, 2017, pp. 104-106
2. Ansary J, Forbes-Hernández TY, Gil E, et al. Potential Health Benefit of Garlic Based on Human Intervention Studies: A Brief Overview. Antioxidants (Basel). 2020;9(7):619. Published 2020 Jul 15. doi:10.3390/antiox9070619: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7402177/
3. Morales-González JA, Madrigal-Bujaidar E, Sánchez-Gutiérrez M, et al. Garlic (Allium sativum L.): A Brief Review of Its Antigenotoxic Effects. Foods. 2019;8(8):343. Published 2019 Aug 13. doi:10.3390/foods8080343: https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6722787/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.