Sirop de usturoi pentru viermi intestinali, răceli și imunitate
√ Articol documentat
Acest sirop de usturoi pentru viermilor intestinali este recomandat de doctorul în științe biologice și cercetătorul științific Gheorghe Mohan.
Rețeta este foarte simplă. Dacă aveți usturoi și miere în casă merită să îl încercați. Este folositor nu doar împotriva paraziților, ci și a altor afecțiuni și simptome. Mai ales în sezonul rece.
Cuprins
Ce beneficii are usturoiul
Beneficiile usturoiului se datorează compușilor bogați în sulf, care sunt eliberați în momentul în care tăiem, zdrobim sau mestecăm cățeii.
Odată ajunși în tractul digestiv, ei călătoresc peste tot în corp, influențând pozitiv numeroase funcții și sisteme. Cea mai cunoscută substanță activă din usturoi este alicina.
Consumul de usturoi stimulează funcția sistemului imunitar și poate reduce cu 63% incidența răcelilor și cu 70% durata simptomelor (de la 5 la 1,5 zile).
Deși este nevoie de mai multe studii pentru a confirma aceste rezultate, cei care răcesc des sau sunt predispuși la îmbolnăviri ar avea doar de câștigat dacă ar mânca mai mult usturoi.
Alte cercetări sugerează că usturoiul:
- mărește performanța fizică
- reduce riscul de demență și Alzheimer
- îmbunătățește sănătatea oaselor
- ajută la eliminarea metalelor grele din corp
- previne intoxicațiile alimentare
Datorită faptului că ajută la scăderea colesterolului LDL și total și a tensiunii arteriale, Comisia E. a Germaniei și FDA recomandă 4 g de usturoi pe zi pentru prevenirea bolilor cardiovasculare. Această doză echivalează cu 1 cățel mare de usturoi.
Citește și: De ce hipertensivii ar trebui să mănânce zilnic usturoi
Sirop de usturoi – rețetă
Ingrediente
- 500 g de usturoi
- 300 g de miere
- 1 litru de apă
Cum se prepară siropul de usturoi
Usturoiul se curăță de coajă și se mărunțește cu zdrobitorul de usturoi. Se pune într-un bol de lemn sau de porțelan. Se toarnă peste el apa fierbinte.
Se amestecă bine cu o lingură de lemn, după care se pune un capac sau ceva care să acopere vasul. Se lasă la infuzat 50 de minute.
După această perioadă, se trece printr-o bucată de pânză de tifon împăturită în 2 straturi. Trebuie să rămână doar lichidul limpede. Stoarceți bine tifonul la urmă, ca să iasă tot sucul.
Sucul de usturoi se încălzește puțin și se adaugă mierea. Amestecați amestecă bine, până la omogenizare. Veți obține un sirop dens.
Cum se consumă siropul de usturoi
Contra viermilor intestinali, se vor administra câte 3-4 linguri în fiecare dimineață, pe stomacul gol.
Citește și: Ceai detoxifiant din condimente, care curăță corpul de toxine și paraziți
Siropul de usturoi cu miere nu este însă util numai pentru eliminarea paraziților intestinali. Această combinație ajută și în răceli, tuse sau viroze respiratorii.
Usturoiul contribuie la reglarea colesterolului mărit și a tensiunii arteriale (se poate adăuga și suc de lămâie).
Precauții și contraindicații la usturoi
Nu consumați usturoiul în cantități foarte mari, deoarece poate afecta stomacul (balonare, diaree).
Usturoiul poate afecta coagularea sângelui și mări efectele medicamentelor anticoagulante (pentru subțierea sângelui).
Citește și: Paraziți intestinali – dietă și tratamente naturiste
Surse articol:
- Joe Leech, 11 Proven Health Benefits of Garlic, Healthline: https://www.healthline.com/nutrition/11-proven-health-benefits-of-garlic#section1
- Laura Jeffers, 6 Surprising Ways Garlic Boosts Your Health, Health Cleveland Clinic: https://health.clevelandclinic.org/6-surprising-ways-garlic-boosts-your-health/
- Gheorghe Mohan, Sirop de usturoi, SIROPUL, Tratarea Bolilor cu Leacuri din Popor, Editura Corint, București, 2013, p. 164