Paraziți Intestinali – Dietă, Tratamente Naturiste

Persoanele care au paraziți intestinali, trebuie să consume următoarele alimente cu efect de medicament: cicoare, anason, măceșe cu miere, calomfir, morcov și sfeclă roșie, hrean, varză și suc de varză acră (moare), dovleac, nuci, alune, lămâie, piersici, pătrunjel, praz, năut, argilă, ceapă, usturoi, măsline.

Semințe de Dovleac - Tratamente Paraziți Intestinali, Giardia, Tenie

Semințe de Dovleac – Tratamente Paraziți Intestinali, Giardia, Tenie

Este bine ca seara să se mănânce o salată de cartofi cu nucă, stropită cu ulei de măsline.

Pastă de dovleac cu miere

Se toacă prin mașina de carne 1,2 kg de semințe de dovleac. Pasta astfel obținută se amestecă cu 100 ml de lapte proaspăt și 0,5 kg de miere. Se amestecă până la omogenizare și preparatul se împarte în 3 părți egale.

Se ia din oră în oră, timp de 3 ore. Apoi se iau 3 linguri de ulei de ricin. Înainte de administrarea tratamentului, nu se mănâncă nimic timp de 12 ore. Acest tratament este menit să ajute la eliminarea paraziților. În cazul în care aceștia nu s-au eliminat, tratamentul se repetă și a doua zi.

Pentru tenie, se amestecă 250 g de semințe de dovleac zdrobite cu 4-5 linguri de miere. Se ia dimineața, iar după 2 ore, se iau 2 linguri de ulei de ricin. Tratamentul se face 3 zile consecutiv.

Semințe de dovleac cu ceai de cimbrișor

Numărul de semințe se stabilește în funcție de vârstă. Copiii au voie 10-15 semințe, adulții 20-30 de semințe. Persoanele de 50 de ani vor lua 50 de semințe. Ceaiul se bea seara, pentru tenie, giardia, oxiuri.

Semințe de floare-soarelui și miere

Acest tratament este bun pentru teniază. Se macină 250 g de semințe crude fără coajă și se amestecă cu 4-5 linguri de miere. Cu o zi înainte de tratament, se mănâncă doar iaurt, iar în ziua tratamentului, se iau semințele măcinate pe stomacul gol, mestecând încet. Se mai mănâncă doar o dată, seara, un iaurt. Când apare senzația de scaun, persoana în cauză trebuie să se așeze pe o oală cu apă caldă, deoarece tenia se trage la căldură.

Macerat de ceapă albă în vin

Se taie o ceapă mare felii și se pune la macerat 6 zile într-un litru de vin alb. Se bea în fiecare dimineață câte un pahar pe stomacul gol, timp de 7 zile. Tratamentul se poate relua apoi după 2-3 luni.

Usturoi fiert în apă sau lapte

Se pun la fiert în 200 ml de apă 50 g de usturoi pisat. Se strecoară, se îndulcește cu miere și se bea dimineața, pe stomacul gol. Tratamentul se repetă zilnic, până la eliminarea paraziților.

Usturoiul fiert în lapte se prepară astfel: se toarnă o cană de lapte clocoti peste o căpățână de usturoi curățat (mujdei). Se lasă la macerat peste noapte, și dimineața se ia de toată familia. Tratamentul durează o săptămână.

Pelin cu miere de albine

Se iau 2-3 grame de pelin cu miere dimineața, pe stomacul gol. Se fac și spălături cu infuzie de pelin și mușețel.

Ceai de pătrunjel, țelină și violete

Se pun la fiert câte o mână din cele 3 plante și ceaiul rezultat se bea dimineața, pe stomacul gol.

Hrean ras cu miere, lămâie și ceapă

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.