Ceai DETOXIFIANT din condimente, care curăță corpul de toxine și paraziți

Aceasta este o rețetă antică de ceai (chai tea), culeasă din medicina tradițională orientală autentică. Cei care au conceput-o susțin că poate vindeca peste 50 de boli diferite. Conține foarte multe condimente cu proprietăți medicinale folosite de indieni, precum turmeric, ghimbir, cuișoare, cardamom și scorțișoară.

Ceai Detoxifiant

Ceai Detoxifiant

Ceai oriental detoxifiant – rețetă

Ingrediente

• ½ linguriță de ghimbir
• ½ linguriță de scorțișoară
• ½ linguriță de cuișoare
• 1 vârf de cuțit de pulbere de turmeric
• 1 vârf de cuțit de cardamom
• 2 pahare de apă
• 1 linguriță de miere

Preparare

Toate condimentele trebuie să fie măcinate. Se poate folosi rădăcină de ghimbir rasă sau pulbere de ghimbir. Se amestecă toate ingredientele într-un borcănel, și se toarnă peste ele apa clocotită. Se amestecă bine, și se acoperă cu capacul. Se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară și se bea toată cantitatea de ceai pe parcursul zilei.

Pe lângă faptul că ajută la curățarea organismului de toxine și paraziți, acest ceai oferă energie, și este un remediu natural excelent împotriva gripei și răcelilor, imunității scăzute și a multor alte probleme de sănătate.

Încă din timpurile străvechi, turmericul a fost folosit în India pentru stările de rău și vomă, dar și pentru eliminarea toxinelor și a paraziților intestinali. Astăzi, studiile științifice au dovedit că acest condiment ajută inclusiv la prevenirea și vindecarea carcinomului și a demenței.

Toate condimentele folosite la acest ceai au proprietăți antiseptice, prin care combate și ajută la vindecarea infecțiilor. Ghimbirul mai are două calități importante: stimulează circulația proastă și ajută la ameliorarea durerilor de oase și mușchi.

Ceaiurile condimentate conțin Vitamina C și vitamine din complexul B, potasiu, magneziu, caroten și foarte mulți antioxidanți, care cresc rezistența corpului împotriva bolilor, întăresc membranele mucoase, ajută la scăderea febrei și combat virusurile și bacteriile.

Ceaiurile din plante aromate preparate de indieni au de asemenea un efect calmant asupra corpului și a minții. ,

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Ți-a plăcut acest articol? Share pe:

3 comentarii

  1. Cite zile se bea ceaiul ?

  2. Vreau sa stiu daca se face o cura cu acest ceai si daca se face,cate zile dureaza,de cate ori pe an este bine de facut aceasta cura(tratament).Exista contraindicatii?

  3. unde se gasesc la vanzare turmeric, ghimbir……. (ce magazine) ?

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.