Dacă tot e sezon de castane, de ce să nu profităm de aroma lor specifică și beneficiile lor pentru sănătate? Vă invităm la un desert delicios din castane. Natural, sănătos, hrănitor, fără zahăr, fără gluten, fără coacere în cuptor. Vestea […]
Articole despre 'castane'
Castanele – un loc de cinste între super-alimente
Castanele se numără printre cele mai intrigante fructe de toamnă. La noi nu sunt atât de populare ca alte tipuri de nuci, însă în alte culturi sunt considerate o adevărată delicatesă. Hrănitoare, tonice și revitalizante, castanele sunt bogate în nutrienți […]
Castanele comestibile – în ce boli ajută și cum se consumă
√ Articol documentat Castanul comestibil (Castanea sativa) sau „castanul european” este originar din sudul Europei și zone din Asia Mică. Semințele sale sunt cunoscute și sub numele de „castane dulci”. Astăzi sunt cultivate în numeroase părți ale lumii, îndeosebi pentru […]
Tratament cu PULBERE de CASTANE pentru afecțiuni venoase, coronariene, musculare și nervoase (rețetă + mod de administrare)
Castanele comestibile (Castanea sativa) sunt o sursă nebănuită de hrană și energie. Aceste fructe enigmatice ale toamnei pot fi transformate în prețioase remedii naturiste pentru sănătatea noastră: tinctură, ceai, unguente și alifii, făină sau pulbere. În ciuda texturii lor uscate, […]
Rețetă din CASTANE pentru VARICE și alte afecțiuni VENOASE
Castanele sunt unul din cele mai vechi și eficiente remedii pentru bolile venelor. În scop terapeutic se folosește castanul sălbatic (Aesculus hippocastanum). Fitoterapeutul Constantin Milică din Iași ne oferă rețeta unei tincturi de castan eficientă pentru varice, pe care o […]
Fiertura de CASTANE poate fi folosită în loc de DETERGENT – curăță foarte bine hainele
A trecut mult timp de când oamenii de la țară spălau vasele cu frunze de urzică sau bicarbonat. Ei foloseau același săpun cu care spălau hainele și pentru a se spăla pe păr și pe corp, deoarece îl preparau ei […]
Perna cu CASTANE – un leac încercat pentru nevralgii și DURERI care nu trec cu medicamente
În medicina chineză, castanele sunt considerate leacuri eficiente pentru protejarea corpului de răceala iernii. Castanele se găsesc în toate piețele din Beijing în timpul iernii. Datorită efectelor de încălzire, castanele ajută la îmbunătățirea circulației și a mobilității articulare, la tonifierea […]
Mâncați CASTANE! Sunt foarte HRĂNITOARE și benefice în numeroase AFECȚIUNI
Castanele sunt cultivate de 6.000 de ani și folosite ca sursă de hrană în numeroase culturi, îndeosebi în cea orientală și mediteraneeană. Unele persoane le fierb și le folosesc la supe, piure și alte rețete, altele preferă să le consume […]
Piureul de CASTANE ajută la tratarea multor BOLI (rețetă)
Fiecare anotimp ne îmbie cu roadele lui cele mai alese. Toamna are în meniul ei numeroase fructe hrănitoare, dintre care dovleacul, nucile și castanele. Castanele de cultură (comestibile) se culeg începând cu finele lunii septembrie și până în noiembrie. Se […]
Ceaiul din coajă de CASTANE, indicat în tulburările de circulație, varice, ulcer varicos, hemoroizi, flebită, tromboflebită
Castanele comestibile (Castanea sativa) sunt surse uimitoare de substanțe nutritive și vindecătoare pentru organismul uman. Au o acțiune benefică în mod special în afecțiunile cardio-vasculare și renale. Datorită conținutului nutritiv bogat și valorii energizante, castanele sunt indicate persoanelor vârstnice și […]
Alifie de CASTANE pentru răni, arsuri, crăpături ale pielii, hemoroizi
În scop medicinal (pentru prepararea leacurilor din castane), se folosesc castanele sălbatice, cunoscute și sub numele de castane „porcești”. Acestea pot fi deosebite de cele otrăvitoare prin culoarea lor brună-lucioasă și capsulele exterioare pline de țepi, de culoare verde. Miezul castanelor […]
CASTANELE – remediu natural pentru durerile de SPATE și REUMATICE (cum să le folosești)
Castanele sălbatice sunt renumite îndeosebi pentru efectele lor tonice asupra vaselor de sânge, fiind folosite în medicina populară ca un remediu valoros pentru afecțiunile vasculare și circulatorii. Castanele sălbatice ajută la întărirea pereților vaselor de sânge, și din acest motiv […]
Piure de CASTANE comestibile – elixir pentru imunitate
Fie prăjite sau coapte la cuptor, fie adăugate în supe sau alte rețete, castanele sunt o delicatesă. Castanele comestibile au fost apreciate ca o sursă de hrană valoroasă în multe culturi ale lumii: China, Korea, Japonia și Marea Mediterană, fiind […]
CASTANE coapte la cuptor, o delicatesă de sezon – rețetă pas cu pas
Castanele coapte sau prăjite sunt o rețetă tradițională de toamnă, care ne stârnește foarte mule amintiri din copilărie. Sezonul castanelor comestibile este scurt, și de aceea trebuie să profităm din plin, cât ține toamna. Castanele comestibile sunt foarte hrănitoare, cu […]
Castane comestibile în miere – un preparat medicinal delicios
Castanele comestibile sunt o delicatesă tradițională, cu o aromă dulce și proprietăți terapeutice renumite din cele mai vechi timpuri. Conțin fier, magneziu, fosfor, zinc, potasiu, calciu, fibre, Vitamina C, Vitamina E și Vitamine din complexul B. Sunt o alegere inspirată […]