Fiertura de CASTANE poate fi folosită în loc de DETERGENT – curăță foarte bine hainele

A trecut mult timp de când oamenii de la țară spălau vasele cu frunze de urzică sau bicarbonat. Ei foloseau același săpun cu care spălau hainele și pentru a se spăla pe păr și pe corp, deoarece îl preparau ei înșiși, și era natural și total inofensiv.

Astăzi, chiar și locuitorii de la sate s-au modernizat și folosesc detergenți scumpi, balsamuri și tot felul de înălbitori.

Castane

Castane

Toate produsele pe care le cumpărăm din magazine și le folosim pentru curățarea casei, a hainelor și chiar a corpului nostru conțin substanțe chimice care ne pot afecta sănătatea. Riscul este cu atât mai mare cu cât le folosim zi de zi.

Puțini dintre noi se gândesc și la sănătatea mediului înconjurător atunci când pun tot felul de detergenți în mașina de spălat. Pe lângă faptul că pot cauza iritații și alergii la nivelul pielii, aceștia afectează în primul rând pământul și natura în care ajung în cele din urmă.

Pentru a reduce pe cât posibil această poluare în masă, trebuie să ne orientăm spre produse naturale, care pot face treabă bună fără să dăuneze nimănui.

Natura ne oferă foarte multe soluții ecologice și eficiente, pe care nu știm să le vedem dacă nu le căutăm. Unele din ele sunt 100% gratuite. De pildă, castanele sălbatice.

Nu este o glumă. Carnea castanelor conțin o cantitate mare de saponine, substanțe vegetale care produc spumă atunci când intră în contact cu apa și care ajută la curățarea murdăriei. Saponinele sunt folosite în industria cosmeticelor, a medicinei și a băuturilor.

Detergent din castane

Luați 5 castane sălbatice. Îndepărtați coaja cu ajutorul unui cuțit ascuțit. Tăiați miezul în sferturi. Puneți o cratiță cu un litru de apă pe foc. Când începe să clocotească, adăugați bucățile de castane. Lăsați-le să fiarbă circa 10 minute.

După ce se răcorește, soluția se strecoară și se păstrează într-o sticlă, în frigider. Veți vedea că are o consistență asemănătoare leșiei care se folosește la prepararea săpunului.

Dintr-un litru de fiertură de castane se pot spăla mai multe mașini de haine. Se pot folosi câte 100-200 ml la fiecare spălare.

Dacă spălați haine albe, adăugați și 1 lingură de bicarbonat de sodiu. Pentru a finaliza procesul de spălare tot într-un stil ecologic, clătiți hainele cu oțet.

Detergentul din castane poate fi folosit pentru haine care nu au pete rebele.

Sursă: http://casedinlut.ro/colibaverdedinardeal/detergent-natural-din-castane-cateva-detalii-despre-acesta/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.