CASTANELE – remediu natural pentru durerile de SPATE și REUMATICE (cum să le folosești)

Castanele sălbatice sunt renumite îndeosebi pentru efectele lor tonice asupra vaselor de sânge, fiind folosite în medicina populară ca un remediu valoros pentru afecțiunile vasculare și circulatorii.

Castane Sălbatic - Remediu Pentru Reumatism

Castane Sălbatic – Remediu Pentru Reumatism

Castanele sălbatice ajută la întărirea pereților vaselor de sânge, și din acest motiv sunt utile într-o serie variată de boli venoase: rigiditatea arterelor, vene varicoase (varice), flebită, ulcerații ale picioarelor, circulația deficitară a sângelui, hemoroizi sau degerături.

În unele zone din lume, castanele sălbatice se folosesc și pentru reumatism, datorită proprietăților antiinflamatoare. Botanista de origine austriacă Maria Treben recomandă acest remediu persoanelor care suferă din cauza durerilor de spate și a altor dureri reumatice.

Castanele sălbatice se culeg toamna. Acestea cad singure pe jos. Le putem găsi în parcuri sau pe aleile cu castani. Trebuie culese doar cele robuste și sănătoase.

Leacuri cu castane sălbatice pentru dureri

Maria Treben recomandă perna cu castane contra durerilor reumatice, îndeosebi a durerilor de spate:

Se îndepărtează coaja verde ghimpată de la exterior, apoi se curăță și coaja maronie, păstrând doar miezul alb din interior. Acesta se mărunțește cu ajutorul unui robot sau mixer, și apoi se introduce într-o față de pernă sau într-un săculeț de pânză. Se coase deschizătura materialului și perna obținută se așază pe zona dureroasă a corpului (spate, picioare, mâini etc).

Un alt remediu pentru calmarea durerilor reumatice este uleiul sau tinctura de castane sălbatice. Aceste produse se pot procura de la magazinele naturiste, dar se pot face și în casă:

Se umple un borcan de sticlă cu castane sălbatice, și se completează cu ulei de măsline sau alcool pur. Se lasă la macerat 14 zile, apoi se strecoară. Preparatul obținut se folosește, extern, sub formă de masaj a locurilor dureroase, de cel mult 2 ori pe zi. Poate fi folosit inclusiv pentru durerile de picioare cauzate de osteoporoză, sau picioare umflate, obosite sau afectate de varice.

Surse:
1. „Plante Medicinale din Grădina Domnului”, Maria Treben, Ed. Hunga Libri
2. http://www.herbwisdom.com/herb-horse-chestnut.html

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.