Piureul de CASTANE ajută la tratarea multor BOLI (rețetă)

Fiecare anotimp ne îmbie cu roadele lui cele mai alese. Toamna are în meniul ei numeroase fructe hrănitoare, dintre care dovleacul, nucile și castanele.

Castanele de cultură (comestibile) se culeg începând cu finele lunii septembrie și până în noiembrie. Se găsesc în piață și în supermarketuri.

Piure de Castane Rețetă

Piure de Castane Rețetă

Piure de castane – rețetă

Este una din cele mai bune forme de preparare și consum a castanelor. Fructele se spală bine, apoi se pun într-o cratiță cu apă clocotită. Se fierb cel mult 45 de minute, apoi se pun într-o strecurătoare mare.

După ce s-au răcorit puțin, se curăță de coajă, apoi se zdrobesc până se fac pastă. Se poate folosi în acest sens un blender sau robotul de bucătărie.

Indicații terapeutice

Piureul de castane poate fi servit ca atare, pentru valoarea lui nutrițională, sau poate fi consumat ca un medicament. Academicianul

Hemoroizi, varice, tromboflebită. Se consumă câte 2 porții de piure de castane pe zi, dimineața pe stomacul gol și seara, înainte de cină. Piureul se îndulcește cu miere. Cura poate dura mai multe săptămâni.

Boli renale cronice. Se consumă câte o porție de piure de castane, de 3 ori pe zi, înainte de mesele principale. Se face o cură de cel puțin 14 zile. Comparativ cu alte tipuri de nuci, castanele au o concentrație mai redusă de oxalați (compuși care favorizează formarea de pietre la rinichi).

Convalescență, perioada de creștere la copii. Piureul de castane se combină cu o cantitate egală de brânză de vaci și puțină miere.

Deși nu este specific nucilor, castanele sunt foarte bogate în vitamina C, un antioxidant care menține oasele, dinții și vasele de sânge puternice. Un alt antioxidant important regăsit în castane este manganul. Acest mineral stimulează vindecarea și protejează corpul de daunele radicalilor liberi, asociați cu bolile cardiovasculare și cancerul.

Consumul de castane este benefic și în reducerea nivelului de colesterol, datorită fibrelor (21%) și a acizilor grași mononesaturați (acid oleic și acid palmiotoleic) regăsiți în castane.

Contraindicații și precauții

Unele persoane pot avea reacții alergice la consumul de castane. Potrivit unui studiu realizat la Universitatea Dong-A din Coreea, castanele conțin 21 de compuși care interacționează cu anticorpii și o proteină alergenă.

Surse articol:
1. http://www.livestrong.com/article/470050-what-are-the-health-benefits-of-eating-chestnuts/
2. http://blogs.naturalnews.com/top-5-health-benefits-of-chestnuts/
3. http://www.formula-as.ro/2004/638/medicina-naturista-25/leacurile-padurii-castanele-si-ghinda-5450
4. http://blogs.naturalnews.com/top-5-health-benefits-of-chestnuts/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.