Lapte de Cocos: 10 Beneficii şi Utilizări Senzaţionale

Laptele de cocos este o parte esențială a unei diete naturiste bazată pe plante, fiind un excelent înlocuitor vegetarian pentru laptele de vacă sau de capră. Este un lapte de o consistență cremoasă și are un gust delicios.

lapte de cocos 10 beneficii

Laptele de cocos este extrem de versatil și servește o varietate de scopuri. Este folosit în bucătărie, în cosmetică şi în medicina naturistă. Laptele extras din nuca de cocos este dotat cu vitaminele B1, B3, B5, B6, C şi E, fier, seleniu, sodiu, calciu, magneziu și fosfor. Acest ingredient minunat este un produs de frumusete eficient. Citiţi în continuare 15 din cele mai importante utilizări ale laptelui de cocos.

1. O picătură de energie în ceaşca de cafea

Alternativa vegetală a laptelui este un produs sănătos, care poate înlocui cu succes laptele din cafeaua de dimineaţă. Vei beneficia de un impuls de energie adiţional. Nucă de cocos conține potasiu, sodiu, magneziu și clorură, toate acestea contribuind la menținerea corpul hidratat. Ce poţi cere mai mult începutul unei zile de lucru?

2. Sos pentru carne?

Da. Deşi nu este primul ingredient la care să ne gândim atunci când preparăm mâncăruri gătite, laptele de cocos se combină foarte bine cu carnea de pui. Acesta adaugă o atingere dulce, delicioasă preparatelor. Se adaugă o jumătate de căniţă de lapte de nucă de cocos în lichidul folosit la fierberea puiului, sau direct în vas dacă prepari mâncarea prin înăbuşire. Carnea va absorbi aroma laptelui şi va rezulta într-un sos cremos, dulce parfumat.

3. Bea lapte de cocos când eşti stresat

Lapte de nucă de cocos conține 89 mg de magneziu pe ceaşcă, ceea ce înseamnă o mai bună manageriere a stresului zilnic. Laptele de cocos ajută la calmarea nervilor şi la menţinerea tensiunii arteriale în limite normale. Acest ingredient stinge hiperactivitatea celulelor nervoase şi reduce contracția mușchilor, oferindu-ne stare de linişte şi confort.

4. Ajută la menţinerea greutăţii normale

Deşi conţine grăsimi saturate, laptele de cocos este bogat în fibre, fapt care induce senzaţia de saţietate pentru mult timp. Consumat cu moderatie, ajută la controlul greutăţii.

5. Menţine nivelul colesterolului normal

În ciuda conținutului de grăsimi saturate, lapte de cocos poate ajuta de fapt la reducerea nivelului de colesterol. Lapte de cocos are o acţiune ciudată asupra colesterolului. El creşte atât nivelul colesterolului bun, cât şi pe cel rău, îmbunătățind astfel raportul colesterol HDL-LDL.

beneficii lapte de cocos6. Combate infecţiile

Laptele de nucă de cocos conține un acid gras numit acid lauric, care atunci când pătrunde în corp, este convertit într-o substanţă cu proprietăți antivirale și antibacteriene. Din acest motiv, consumul de lapte de cocos ar putea lupta împotriva infecţiilor şi viruşilor.

7. Bun pentru întărirea oaselor

Laptele de cocos nu este o sursă considerabilă de calciu. Acesta conține doar 38 de mg pe ceaşcă, comparativ cu cele 300 mg de calciu oferite de laptele normal pe aceeași porție. Laptele de cocos este însă este o sursă bogată de fosfor. Cu 240 de mg de fosfor pe ceaşcă, laptele de cocos contribuie la menţinerea densităţii osoase în timp.

8. Hidratează pielea

Fie ingerat, fie aplicat direct pe piele, laptele de nucă de cocos este de ajutor în hidratarea pielii și menținerea acesteia într-o stare catifelată, suplă şi netedă. Conținutul de grăsime blochează umiditatea pielii. Se aplică un strat subțire de lapte de cocos pe tenul curat, şi se lasă să acţioneze 15 minute, apoi se clăteşte.

Laptele de cocos combate ridurile şi îmbunătățeşte elasticitatea pielii şi a vaselor de sânge, datorită conţinutului de cupru si vitamina C. Îl poţi folosi şi ca demachiant: amestecă o parte lapte de cocos cu 2 părți ulei de măsline. Foloseşte acest amestec ca o modalitate ușoară pentru eliminarea machiajului ochilor şi pentru hidratarea pielii. Pentru arsuri solare, se aplicați un strat subțire de lapte de cocos rece pe zona afectată pentru efect calmant şi hidratant.

9. Leac pentru poliartrită

Lapte de cocos contine seleniu, un antioxidant care ameliorează simptomele artritei. Seleniul controleaza radicalii liberi şi scade riscul de inflamatii articulare.

10. Lapte de cocos pentru copt

Pentru cei care au intoleranţă la lactoză, laptele de nucă de cocos poate fi folosit ca substituent pentru laptele de vacă în reţetele de preparate coapte la cuptor.

Cum se prepară laptele de cocos?

Pentru a prepara lapte de cocos. Sparge o nucă de cocos tânără, scobeşte carnea şi pune-o într-un blender cu apă. Amestecă pana se omogenizează. Atenţie! Versiunea de lapte de cocos ambalat la cutie din comerţ nu este cea mai sănătoasă opţiune. Se vor căuta în acest sens doar variantele de lapte de cocos organic, fără aditivi alimentari.

Vă recomandăm și articolul Cum să Faci Lapte de Cocos din Fulgi de Cocos – Rețetă în Imagini

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


1 comentariu

  1. Chiar acum am băut o porție de lapte de cocos făcut acasă, este foarte delicios și sățios în același timp. Se face din 800 ml- 1000 ml la o nuca de cocos.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.