Cum să faci unt de cocos din fulgi de cocos uscați

Untul de cocos este un preparat binevenit în perioada posturilor. Asigură o doză generoasă de grăsimi bune.

În magazine se găsesc acum diverse produse din cocos, precum ulei de cocos, lapte de cocos, smântână de cocos sau cremă de cocos.

Cum sa faci unt de cocos din fulgi de cocos

Imagine sugestiva: Cum sa faci unt de cocos din fulgi de cocos: Freepik.com

Din păcate, sunt destul de scumpe și nu toată lumea își permite să le cumpere des. Vestea bună este că toate aceste preparate din cocos pot fi obținute acasă dintr-o nucă de cocos sau din fulgi de cocos uscați.

Citește și – Ce beneficii are nuca de cocos 

Cum să faci unt de cocos din fulgi de cocos – rețetă

Pentru a face unt de cocos aveți nevoie de câteva sute de grame de fulgi de cocos și de un robot de viteză mare. Întreaga operațiune durează 10 minute.

Pentru ca robotul să meargă bine, este nevoie să folosiți o cantitate mai mare de cocos.

Ingrediente

  • 8 căni de fulgi de cocos

Mod de preparare

Puneți fulgii de cocos în robot. Începeți mixarea și opriți robotul după câteva minute pentru a răzui pereții. Porniți și opriți de câte ori este nevoie.

Chiar dacă sunt uscați, fulgii încep să își elibereze uleiurile în câteva minute și se prefac într-o cremă fină, asemănătoare untului.

Nu vă opriți, chiar dacă nu vedeți nicio schimbare. Continuați să mixați și magia se va petrece!

Dacă robotul este puternic, untul se obține mai repede, după 2-3 minute. Dacă robotul este mai slab, poate dura 10 minute până când fulgii se transformă într-o compoziție unctoasă.

În cazul în care fulgii pe care i-ați folosit sunt foarte uscați, puteți adăuga 1-2 linguri de ulei de cocos la mixare, cât să ajutați blenderul.

După ce ați obținut untul, puteți să îi adăugați diverse arome, precum miere sau alt îndulcitor, vanilie, pulbere de fructe uscate, pudră de cacao sau roșcove. Nu adăugați aceste ingrediente înainte ca fulgii să se transforme în unt.

Sugestii de consum

Untul de cocos este cremos, se topește în gură. Are o dulceață naturală și aroma specifică de cocos, care este foarte plăcută.

Îl puteți întinde pe pâine și servi ca atare. Sau îl puteți adăuga în supe, tocănițe (curry) sau alte preparate, în loc de smântână.

Folosiți-l pentru întărirea deserturilor crude (fără cuptor). Dacă vreți ca untul să rămână cremos și tarinabil, păstrați borcanul cu în bucătărie, pe masă sau în dulap.

Dacă îl puneți în frigider se va întări foarte tare. Partea bună este că poate fi înmuiat prin reîncălzire.

Rezistă circa 3 luni la temperatura camerei, suficient cât să îl puteți consuma.

Rețete cu cocos

Pe site-ul nostru puteți găsi diverse rețete cu fulgi de cocos sau făină de cocos:

Clătite fără făină și zahăr – cu hrișcă și cocos
Bomboane din morcov și cocos – desert sănătos, fără zahăr
Biscuiți din ovăz și cocos – fără zahăr, făină și ulei (doar 3 ingrediente)
Biscuiți din 2 ingrediente: banane și fulgi de cocos

Sursă articol: Be Good Organics, Coconut butter: https://begoodorganics.com/coconut-butter/

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.