Mestecă o lingură de ulei de cocos în fiecare dimineață ca să-ți dezinfectezi gura

Uleiul de cocos este în mare vogă astăzi. Este atât de versatil încât poate fi utilizat atât în scop culinar, cât și cosmetic.

Unii îl folosesc la gătit, alții la prepararea de deserturi reci (fără foc), creme și chiar la produse de îngrijire a corpului.

Clatirea gurii cu ulei de cocos

Clatirea gurii cu ulei de cocos

Nutriționista Sandra Monino din Spania ne arată o altă întrebuințare inedită a uleiului de cocos. Datorită proprietăților sale antifungice, ajută la dezinfectarea cavității bucale.

Nutriționista îl include în rutina zilnică de menținere a sănătății, ca pe un obicei antiinflamator.

Terapia orală cu ulei

Unul din primele lucruri pe care îl facem atunci când ne trezim este să ne spălăm pe dinți. Înainte de asta am putea să mai facem ceva: să ne clătim cavitatea bucală cu puțin ulei.

Terapia orală cu ulei este o practită veche, întâlnită în India, păstrată în unele locuri chiar și până azi. Are ca scop curățarea sau detoxifierea cavității bucale după perioada nopții.

Constă în clătirea gurii cu ulei în locul apei de gură. Procedura durează mai mult decât în mod obișnuit. De obicei se folosește uleiul de cocos, uleiul de măsline sau uleiul de susan.

Ajută la eliminarea bacteriilor din cavitatea bucală

Uleiul de cocos este un absorbant mai bun și are diverse beneficii. Este antiinflamator și antibacterian. Reduce inflamația și combate dezvoltarea bacteriilor orale. În plus, este total comestibil, fără să prezinte riscuri dacă este înghițit în mod accidental.

Adepții terapiei cu ulei recomandă în general folosirea unei linguri de ulei. Clătirea gurii se face în jur de 15-20 de minute, sau cât rezistă fiecare. Ulterior, uleiul se scuipă, nu se înghite.

Nutriționista Sandra Monino ia în fiecare dimineață o lingură de ulei de cocos solid și îl plimbă prin gură timp de 5 minute. Uleiul de cocos se topește imediat în contact cu căldura.

Acest lucru ne poate ajuta să eliminăm bacteriile care se pot acumula în gură în timpul nopții, mai ales la persoanele care dorm cu gura deschisă”.

Beneficiile uleiului de cocos

Potrivit „Medical News Today”, un studiu din 2016 a arătat că terapia cu ulei reduce populația de bacterii din salivă și susține igiena orală, prevenind formarea cariilor dentare.

Cercetătorii sunt de părere că uleiul de cocos ar putea fi considerat o alternativă mai sigură la Clorhexidină (o substanță folosită în apele de gură comerciale).

Uleiul de cocos este de asemenea dezodorizant. Acesta înlătură mirosul neplăcut al gurii (datorat cariilor, bacteriilor). Un studiu din 2011 susține că terapia cu ulei este eficientă împotriva halenei.

Uleiul de cocos ar putea reduce inflamația gingivală, roșeața și durerile asociate. În plus, prin faptul că previne formarea de placă bacteriană, poate preveni apariția gingivitei.

Un alt beneficiu ar putea fi albirea danturii. Se spune că terapia cu ulei ar putea contribui la eliminarea petelor de pe suprafața dinților.

Pe lângă efectele sale dezinfectante și antimicrobiene, uleiul de cocos este:

  • tonic imunitar
  • stimulent ale energiei corpului
  • hidratant pentru mucoasa intestinală
  • susținător al funcției glandei tiroide
  • rezistent la temperaturi înalte (poate fi folosit și la gătit)

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă pe care vă recomand să le citiți:

Terapia orală cu ulei – îmbunătățește starea generală de sănătate
Cura de detoxifiere cu ulei de măsline (nu trebuie să-l înghițiți!)
Clătirea gurii cu ulei, o metodă antică de detoxifiere și prevenire a bolilor – dr. Doru Laza
Clătirea gurii cu infuzie de rozmarin combate infecțiile și halena (rețetă)

Surse articol:

1. Sandra Monino, Resolviendo dudas del aceite de cocos: https://www.instagram.com/p/C35ObElN-J5/
2. Sandra Monino, Beneficios del aceite de coco: https://www.instagram.com/reel/C4A6SvuNWb2
3. Kat Gal, Jennifer Archibald, Benefits, how to and riscks of oil pulling with coconut oil, Medical News Today: https://www.medicalnewstoday.com/articles/323757#risks-and-considerations

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.