Cura de detoxifiere cu ulei de măsline (nu trebuie să-l înghițiți!)

Această cură de detoxifiere cu ulei de măsline nu este una internă. Cu toate acestea, acțiunea ei se răsfrânge și în corp.

Ea constă în clătirea gurii cu ulei de măsline preț de câteva minute. În urma acestei proceduri, se curăță glandele salivare și implicit întregul organism de toxine.

Cura de detoxifiere cu ulei de masline - nu trebuie sa-l inghititi

Cura de detoxifiere cu ulei de masline – nu trebuie sa-l inghititi: Freepik.com

Cum se face cura cu ulei de măsline

Se o lingură de ulei de măsline în gură. Se ține în cavitatea bucală 20 de minute, timp în care trebuie să îl mestecați.

Trebuie să vă alocați un timp special pentru această terapie care necesită multă răbdare.

Nu înghițiți acest ulei pe care îl plimbați prin gură, deoarece este încărcat cu bacterii și toxine. În timpul procedurii este indicat să stați cu bărbia ridicată.

Veți vedea că în urma mestecării, uleiul se transformă într-o gumă. Aceasta se aruncă, iar cavitatea bucală se spală bine cu apă minerală.

Această procedură se face zilnic, dimineața, înainte de spălatul pe dinți. Poate fi realizată de 3 ori pe zi, pe stomacul, gol, înainte de mese.

Cura durează 10 zile. Se poate repeta periodic.

Clătirea gurii cu ulei – beneficii presupuse

Clătirea gurii cu ulei este o practică veche, care a apărut în India antică. Chiar și astăzi se mai folosește. A fost readusă la lumină de dr. F. Karach.

În primul rând, clătirea gurii cu ulei ajută igiena orală:

  • reduce numărul de bacterii
  • previne cariile dentare
  • inhibă adeziunea plăcii la dinți
  • reduce gingivita
  • combate halena
  • tonifică mușchii cavității bucale și a maxilarului
  • albește dinții

Persoanele care din varii motive (ulcere bucale, tendință de vărsături, astm) nu se pot spăla pe dinți pot practica terapia cu ulei pentru menținerea igienei orale.

Terapia cu ulei detoxifică întregul corp și previne bolile interne

Adepții terapiei cu ulei cred că prin utilizarea ei cu regularitate se pot trata și unele boli interne.

Această afirmație se bazează pe faptul că între sănătatea orală și sănătatea internă generală există o strânsă legătură.

Cavitatea bucală este reședința a miliarde de microorganisme. Câteva din ele au fost asociate cu apariția sau agravarea unor afecțiuni sistemice, precum boli cardiovasculare sau diabet zaharat.

Potrivit medicinei Ayurveda, limba este conectată cu rinichii, inima, plămânii, intestinul subțire și coloana vertebrală.

Clătirea gurii stimulează enzimele salivare care absorb toxinele de natură chimică sau bacteriană din sânge și le excretă prin salivă.

În baza acestei argumentări, terapia cu ulei favorizează detoxifierea și purificarea întregului organism. Unii spun însă că mucoasa orală nu este permeabilă și de aceea toxinele din sânge nu pot trece prin ea.

Se presupune că terapia cu ulei crește metabolismul și longevitatea. Ajută la vindecarea celulelor, țesuturilor și organelor corpului.

Beneficii pentru sănătatea orală

În orice caz, terapia cu ulei are beneficii substanțiale pentru sănătatea orală.

Uleiul inhibă bacteriile să formeze plăci și în consecință reduce riscul de carii, gingivită, candidoză, paradontoză și halenă.

Gingiile devin mai sănătoase, iar sângerarea acestora dispare. Clătirea gurii cu ulei ajută de asemenea la tratarea gurii uscate și a gâtului uscat.

Beneficiile orale apar după 2 săptămâni de tratament. Pentru combaterea plăcii bacteriene dentare și a gingivitei, rezultatele apar după circa 45 de zile.

Această terapie se poate face cu diferite tipuri de uleiuri. Cel de măsline conține compuși cu proprietăți antioxidante, antimicrobiene și imunomodulatoare (fenoli, fitosteroli).

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole pe această temă:

Clătirea gurii cu ulei, o metodă antică de detoxifiere și prevenire a bolilor – dr. Doru Laza
Clătirea gurii cu infuzie de rozmarin combate infecțiile și halena (rețetă)
Tinctura de smirnă – miraculoasa soluție care poate trata toate afecțiunile gurii
Soluții naturale simple pentru afecțiunile gurii – sângerări, afte, paradontoză, infecții, stomatită

Surse articol:

1. Shanbhag VK. Oil pulling for maintaining oral hygiene – A review. J Tradit Complement Med. 2016 Jun 6;7(1):106-109. doi: 10.1016/j.jtcme.2016.05.004. PMID: 28053895; PMCID: PMC5198813.
2. Mariana Borloveanu, Cura de detoxifiere, Leacuri Mănăstirești, Vol. 1, Editura Lumea Credinței, București, 2014, p. 106

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.