Clătirea gurii cu ULEI, o metodă antică de DETOXIFIERE și prevenire a bolilor – dr. Doru Laza
Doctorul Doru Laza este un medic cu credință, dăruit de Dumnezeu țării noastre, asemenea doctorului Pavel Chirilă, care se roagă pentru pacienții săi.
A ajutat la vindecarea unui număr mare de bolnavi. Este autorul unor cărți foarte bune de rețete sănătoase și medicină naturistă: „Manual Edenic de Medicină Naturistă Profilactică și Terapeutică” și „Rețete din Bucătăria Edenică”.
Vă prezentăm în acest articol o cură simplă recomandată de doctorul Laza pentru eliminarea toxinelor din corp. Nu este o invenție proprie, ci o metodă practicată din vechime, în sistemele de medicină indiană.
Clătirea gurii cu ulei:
Dimineața, imediat după trezire, fără să înghițiți nimic (nici măcar propria salivă), se ia în gură 1 lingură mică de ulei de floarea-soarelui (simplu, sau combinat cu ulei de soia) și se clătește gura timp de 20 de minute. Se scuipă uleiul, fără să se înghită nici o picătură.
Se clătește gura la final cu o infuzie din plante (coada-șoricelului, salvie sau gălbenele), care ajută la eliminarea toxinelor. Se curăță apoi limba și se spală dinții, și abia după aceea se consumă micul-dejun.
Această cură se face 10 zile consecutiv, și se poate relua după 3 săptămâni de pauză.
Pentru a spori și mai mult efectul detoxifiant al acestei cure, se recomandă ca înainte de clătirea gurii cu ulei să se facă aspirații nazale și gargară adâncă timp de 10 minute, cu o soluție salină din 500 ml de apă și 1 linguriță de sare.
Clătirea gurii cu ulei este o tradiție indiană folosită de mii de ani în medicina Ayurveda. Potrivit vracilor indieni, această cură poate ajuta la detoxifierea întregului corp și la vindecarea a 30 de boli sistemice.
Studiile științifice au confirmat efectele curățitoare și vindecătoare ale acestei practici, cel puțin la nivelul gurii: reduce placa bacteriană, întărește dinții și gingiile, previne cariile, gingivita, uscarea gâtului și buzele crăpate, reduce halena (mirosul neplăcut al gurii).
Clătirea gurii cu ulei reduce numărul de bacterii streptococice de la nivelul salivei și a dinților, asociate cu apariția cariilor dentare.
Cele mai folosite tipuri de ulei sunt cel de floarea-soarelui, cel de susan și cel de cocos. Dr. Mercola spune că cel mai bun tip de ulei este uleiul de cocos, deoarece are proprietăți antibacteriene. Acesta poate distruge tot felul de microbi, virusuri și protozoare.
Sursă: http://articles.mercola.com/sites/articles/archive/2014/05/05/oil-pulling-coconut-oil.aspx
Asta stiu de mult si am si facut in tinerete ajuta