Rugăciune pentru izbăvirea din DEPRESIE, ÎNTRISTARE și DEZNĂDEJDE

Simpla rostire a acestei rugăciuni liniștește sufletul și limpezește valurile cele tulburi ale duhului omului zdrobit de întristare și deznădejde. Acest efect se datorează harului care însuflețește aceste cuvinte, și puterii de mijlocire a sfinților.

Pe Sfântul Efrem cel Nou, Dumnezeu ni l-a dăruit ca un mare făcător de minuni și puternic ajutător într-o perioadă de mare încercare pentru omenire. Tot mai mulți tineri sunt răpuși astăzi de depresie, o boală cumplită a sufletului, ce îi împinge pe mulți la sinucidere.

rugaciune pentru cei deprimati

Mâhnirea peste măsură este un păcat ce se naște din lipsa de credință în ajutorul și în planul lui Dumnezeu. Cel care se întristează adesea, spunea Sfântul Siluan Atonitul, încă nu a învățat să se predea pe sine cu totul voii lui Dumnezeu, și din această pricină suferă foarte mult și se rănește sufletește.

Cei care își pun toată nădejdea în cei din jurul lor, în ei înșiși și în lucrurile materiale, ajung în cele din urmă într-un impas, căci ajutorul de la oameni este unul mincinos, după cum spune în Psalmi.

Iată ce frumos vorbesc Sfinții Părinți despre aceasta:

„Nu căuta mângâierea în nici o făptură, ci bucură-te deplin în Domnul, și în toate, orice ți s-ar întâmpla, rămâi întotdeauna mulțumit. Fericirea prea mare să nu te veselească, nenorocirea prea mare să nu te întristeze, ci plin de credință și de nădejde, lasă-te numai în mâna lui Dumnezue, Căruia nimic nu-i moare, numic nu-I piere, ci Căruia toate Îi trăiesc și toate Îi slujesc.”

Sfântul Efrem cel Nou s-a arătat un mare ajutător al copiilor, al celor bolnavi, al cuplurilor care nu pot avea copii și al celor cuprinși de întristare ori depresie. A apărut și o cărticică de curând cu mărturii ale celor vindecați de depresie prin ajutorul lui. Cartea cuprinde și rugăciuni de folos, precume este aceasta de mai jos:

Rugăciune către Sfântul Mucenic Efrem cel Nou pentru izbăvirea de depresie și întristare

Sfântul Mucenic Efrem cel Nou

Sfântul Mucenic Efrem cel Nou

O, preabunule Părinte Efrem, atâtea amărăciuni și dureri mă covârșesc, încât cu toată această povară poposesc înaintea ta. Nu găsesc cuvinte prin care să-ți spun tot ce-mi sfâșie sufletul, însă suferința lăuntrică mi s-a făcut neîncetat suspin.

Sunt dureri, nemulțumiri, neîmpăcări și neîmpliniri care s-au adunat de-a lungul vremii. Primește-le pe toate acestea întru pacea blândeții tale. Cuprinde-mă și pe mine în neasemuita ta dragoste și milostivire, curățindu-mă și înnoindu-mă precum știi doar tu.

Fie-ți milă de tot omul, căci nu sunt eu nici cel dintâi, nici cel de pe urmă care aleargă către tine covârșit de întristare ori deznădejde. Pune în inima mea spor de nădejde și credință, printru care să fac și eu cinste chipului lui Dumnezeu, după care am fost zidit.

Învrednicește-mă a mă apropia de Sfânta Spovedanie și de Sfânta Euharistie, ca și eu să mă fac părtaș marii taine a Întrupării Fiului lui Dumnezeu, împărtășindu-mă cu Trupul și Sângele Său, dăruit pentru viața lumii.

Și în acest fel întremându-se sufletul meu, fă-l să ia calea lui Dumnezeu, pe tine avându-te neîncetat ocrotitor, până la sfârșitul vieții pământești, și să trec apoi cu bine în tărâmul luminii veșnice, pentru a-ți putea mulțumi prin cuvinte care nu pot fi cuprinse aici, în lumea pământească. Fie ca toate acestea să se împlinească în numele și întru puterea Tatălui și a Fiului și a Sfântului Duh, acum și pururea, și în vecii vecilor. Amin.”

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.