Roagă-te și nu te teme de nimic – Părintele Arsenie Boca

Frica este un sentiment care ne stăpânește pe toți, de la mic la mare.

Chiar dacă trecem de perioada copilăriei și devenim adulți, frica de anumite lucruri nu dispare în totalitate, sau se schimbă și capătă alte forme. Ne este teamă de boli, de suferință, de eșecuri, de pierderi.

Roaga-te si nu te teme de nimic

Roaga-te si nu te teme de nimic

Pentru un om credincios, frica ar putea fi un semn de întrebare. Dacă crezi în Dumnezeu, în ajutorul și în pronia Lui, de ce îți mai este frică?

O credință puternică înseamnă să te lași fără rețineri în voia lui Dumnezeu. Credință înseamnă totodată încredere.

A te lăsa în voia lui Dumnezeu presupune încredere totală în faptul că mâinile Lui te țin, te ghidează, te apără, te ajută.

Roagă-te și nu te teme de nimic”, ne sfătuiește Părintele Arsenie Boca.

Rugăciunea este calea cea mai sigură de a ne întări în credință și în convingerea că Dumnezeu ne poartă de grijă.

Nu te înfricoșa de necazuri, nu te înspăimânta de năpăstuiri, căci rugăciunea le va înlătura”.

Atunci când ne rugăm, mintea și sufletul se liniștesc dinspre spaime. Tulburare se risipește, încordarea dispare și căpătăm mai multă siguranță.

Cel credincios se simte ca pruncul în brațele mamei sale, unde nimic nu-l poate vătăma. Așa ar trebui să ne simțim și noi, având credință tare că Dumnezeu se îngrijește de noi în cele mai mici detalii.

„Rogă-te oricum, oricât de neputincios, numai roagă-te mereu, și nu te neliniști de nimic; fii vesel și liniștit cu duhul, căci rugăciunea te va înțelepți”.

Prin rugăciune dobândim nu doar pace, liniște și siguranță, ci și ajutor și înțelepciune, putere și curaj în lucrarea virtuților.

Părintele Arsenie Boca spune că nu contează cât de slabă este flacăra rugăciunii noastre. Ceea ce contează este să o menținem mereu aprinsă, prin rugăciune deasă, permanentă dacă se poate.

„Mijlocul principal, unic și mai potrivit pentru dobândirea faptelor ce țin de mântuire și de desăvârșirea duhovnicească, este repetarea deasă a rugăciunii, oricât ar fi ea de neputincioasă”.

Atunci când însoțim gândurile și faptele noastre de rugăciune, ele se curăță și devin plăcute lui Dumnezeu, iar nouă folositoare și mântuitoare, spunea Părintele Arsenie.

Prin rugăciune putem de multe ori afla răspunsul la o nedumerire, soluția cea mai bună la o problemă sau chiar calea în viață.

Citește și: Psalmul 55 – se citește la vreme de frică, deznădejde, tulburare și neliniște sufletească

Sursă articol: Ieromonahul Arsenie Boca, Dacă ești mereu cu gândul la Dumnezeu, Dumnezeu e întotdeauna cu tine, Doxologia: https://doxologia.ro/daca-esti-mereu-cu-gandul-la-dumnezeu-dumnezeu-e-intotdeauna-cu-tine

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.