Ulei de Mărar – Rețetă, Proprietăți și Beneficii

Uleiul esențial de mărar (Anethum Sowa) este extras prin distilarea cu vapori de semințe uscate și planta întreagă de mărar. Din cele mai vechi timpuri, semințele de mărar au fost asociate cu puteri magice de vindecare. De fapt nu este vorba despre magie, ci doar despre știință.

Mărar (Anethum Sowa)

Mărar (Anethum Sowa)

Ulei de Mărar – Preparare

Ingrediente:

• 12 lingurițe de pulbere de mărar
• 500 ml de ulei de floarea-soarelui (presat la rece)

Se pun 12 lingurițe de pulbere de mărar măcinat proaspăt prin râșnița de cafea într-un borcan. Se adaugă apoi uleiul și se închide ermetic. Se lasă la macerat vreme de 12 zile la frigider și se amestecă în fiecare zi. Se filtrează printr-un tifon înainte de folosire și se păstrează în sticluțe mici închise la culoare, la frigider.

Intern, uleiul de mărar se ia sub formă de picături, câte 4-5, de 3 ori pe zi, în cure de 3 săptămâni, urmate de 7 zile pauză.

Ulei de Mărar – Beneficii

1. Digestiv puternic

Uleiul conținut de mărar este ingredientul care stimulează funcția sistemului digestiv. Carvona din uleiul de mărar este un compus deosebit care ajută la eliminarea gazelor și ameliorarea simptomelor de stomac deranjat. Mărarul a fost folosit ca remediu de mii de ani pentru facilitarea digestiei. Uleiul esențial de mărar ajută la secreția sucurilor gastrice și acizilor biliari, iar aroma sa stimulează glandele salivare, ajutând astfel la digerarea alimentelor imediat de la ingerarea lor, prevenind astfel constipația și formarea hemoroizilor.

2. Tonifică stomacul

Uleiul esențial de mărar conține un agent care ajută la menținerea stomacului sănătos prin reglarea secreției de sucuri digestive și biliare, protejându-l de infecții. Mai mult, uleiul de mărar stimulează procesul de vindecare a rănilor și ulcerelor de la nivelul stomacului.

3. Ajută la secreția laptelui și la creșterea sânilor

Uleiul de mărar conține o substanță care ajută la producția și creșterea de lapte matern. Mai mult decât atât, uleiul de mărar îmbunătățește calitatea laptelui matern. Această proprietate este foarte importantă pentru mamele care alăptează, dar și pentru starea generală de sănătate a copilului.

În afară de creșterea secreției de lapte, uleiul de mărar ajută bebelușii hrăniți de mamele care îl consumă la prevenirea balonărilor, indigestiilor și gazelor. Proprietățile carminative și digestive ale uleiului de mărar sunt absorbite în lapte și de aceea acest produs poate contribui indirect la evitarea acestor probleme la nou-născuți.

Pentru creșterea și redobândirea fermității sânilor, se umezesc palmele cu ulei de mărar și se face masaj circular asupra sânilor 10 minute seara, timp de 30 de zile.

Ulei de mărar – Contraindicații

Deși este util pentru mamele care alăptează, uleiul de mărar trebuie evitat în timpul sarcinii.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.