Ceaiul de Pătrunjel Curăță Tenul de Pete și Imperfecțiuni

Cele mai multe femei apelează la fond de ten și alte trucuri de machiaj atunci când apar coșuri, acnee, iritații, pete, puncte negre sau riduri, cu scopul de a le acoperi.

Însă dacă ne vom hrăni și hidrata în mod adecvat, pielea noastră își va schimba semnificativ aspectul. Ceaiul de pătrunjel este remediu excelent pentru curățarea corpului, iar efectele detoxifierii se văd în scurt timp și la nivelul feței.

Ceaiul de pătrunjel curăță tenul

Ceaiul de Pătrunjel Curăță Tenul de Pete și Imperfecțiuni

Ceaiul de Pătrunjel Curăță Tenul de Pete și Imperfecțiuni

Pătrunjelul este o verdeață bogată în 2 vitamine imunostimulatoare: A și C. Aceste vitamine sunt totodată 2 din cei mai puternici antioxidanți care ne feresc de boli și infecții.

Foarte multe saloane și spa-uri folosesc pătrunjel pentru diferite tratamente ale pielii, datorită conținutului mare de Vitamina C care hrănește pielea, reduce cicatricile și petele.

Mai mult decât atât, Vitamina C stimulează producția de colagen, un ingredient esențial pentru reproducerea celulelor și repararea pielii.

Petele de pe față indică necesitatea unei detoxifieri a rinichilor și ficatului. 

Unul din cele mai eficiente leacuri din bătrâni pentru curățarea feței de pete este pătrunjelul. Acesta acționează dinspre interior spre exterior.

Petele de pe față – cauze

Petele de pe față apar de regulă ca un semn al unei acumulări excesive de toxine, insuficiență hepatică sau alte probleme cu ficatul. Prin acțiunea diuretică și detoxifiantă asupra ficatului și rinichilor, ceaiul de pătrunjel ajută la curățarea feței.

Cum se prepară ceaiul de pătrunjel 

Cei care au probleme cu petele pe ten pot încerca un tratament cu frunze de pătrunjel fierte.

Ingrediente

¼ cană de pătrunjel
apă clocotită
2-3 picături de suc de lămâie (opțional)

Preparare și administrare

Pătrunjelul se poate păstra la frigider într-un pahar cu apă și câteva picături de oțet de mere. 

Pentru prepararea ceaiului, se pune o cană de apă la fiert și când clocotește se adaugă ¼ cană de frunze de pătrunjel. Se lasă la infuzat câteva minute, apoi se adaugă 2-3 picături de zeamă de lămâie.

Se beau câte 2 căni de ceai de pătrunjel, dimineața și seara. Ceaiul se prepară proaspăt în fiecare zi. După o lună de consum zilnic de ceai de pătrunjel, tenul se curăță de orice pată.

Ceaiul de pătrunjel aduce multiple beneficii suplimentare, datorită aportului de vitamine și minerale.

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


5 comentarii

  1. il voi incerca cu siguranta

  2. sucul de patrunjel face minuni pt ten

    • Buna Daniela…imi poti spune si mie te rog reteta sucului de patrunjel? Eu am un ten sensibil si usor uscat si sper s ama ajute caci vreau sa renunt total la creme.
      Multumesc mult de tot si sa ai o seara frumoasa.
      Ioana L.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.