Baie cu GHIMBIR pentru eliminarea TOXINELOR, calmarea DURERILOR, combaterea INFECȚIILOR, stările de RĂU, CRAMPELOR menstruale

O metodă simplă, rapidă și eficientă pentru vindecarea corpului este baia cu ghimbir. Acest condiment are efecte stimulatoare asupra circulației sangvine.

Crește temperatura corpului, ajută la distrugerea bacteriilor, virusurilor și a infecțiilor fungice.

Baie cu Ghimbir

Această baie poate fi de mare ajutor atunci când suntem răciți sau gripați, când avem dureri articulare, musculare sau menstruale, dureri de cap, boli inflamatorii, entorse sau oboseală musculară.

O baie fierbinte cu ghimbir poate fi de asemenea extrem de utilă în crampe menstruale. Femeile însărcinate pot stopa travaliul prematur printr-o baie cu ghimbir, întrucât acesta crește oxigenul la nivelul uterului și induce o stare de relaxare locală.

Pe de altă parte, o baie cu ghimbir poate intensifica travaliul normal (la timpul lui) dacă acesta a încetinit din cauza oboselii femeii care naște.

___________________________________________________________________________________________________

Baie cu ghimbir – rețetă

Alegeți doar unul din preparatele cu ghimbir de mai jos:

• 3 linguri de rădăcină de ghimbir
• 20-30 de picături de tinctură de ghimbir
• 3-6 picături de esențial de ghimbir

Metodă

Dacă folosiți rădăcină proaspătă de ghimbir, tăiați-o mărunt și măsurați 3 linguri. Puneți bucățile într-un săculeț și agățați-l baterie în cada cu apă pregătită pentru baie.

O altă variantă ar fi să preparați un ceai concentrat din 3 linguri de rădăcină de ghimbir și 1 cană de apă. Fierbeți-l 20 de minute, apoi strecurați și adăugați ceaiul în apa din cadă.

Dacă folosiți tinctura sau uleiul esențial, amestecați-le pur și simplu în apa din cadă. Pentru ca uleiul esențial să se dilueze mai ușor, amestecați-l înainte cu 1 lingură de ulei de măsline sau alt ulei vegetal.

Baia poate dura 20-30 de minute. Nu este nevoie să clătiți corpul după baie. Îmbrăcați-vă apoi gros și stați în pat cel puțin 30 de minute pentru a transpira din plin. Acest lucru ajută în cazul unei infecții sau în stările de rău.

În crampe menstruale și dureri ale corpului, în timp ce faceți baia, beți și o cană cu ceai de ghimbir.

___________________________________________________________________________________________________

Baie cu ghimbir și sare amară

Pentru a crește și mai mult acțiunea anti-inflamatoare a ghimbirului, puteți adăuga și sare amară (epsom). Combinația dintre ghimbir și săruri Epsom ajută la eliminarea congestiilor, la deschiderea căilor respiratorii în cazul unei răceli sau gripe, precum și la îmbunătățirea circulației.

Ingrediente

• 1/2 cană de suc de rădăcină de ghimbir
• 1/4 cană de sare Epsom

Metodă

Stoarceți ghimbirul prin aparatul de suc. Dacă aveți o cadă mică sau pielea sensibilă, reduceți cantitatea de suc de ghimbir la 1/4 cană.

Pe măsură ce cada se umple cu apă, adăugați sucul de ghimbir și sarea. Amestecați până ce sarea se dizolvă bine. Încercați să stați în apă cel puțin 20 de minute. Nu faceți mișcări bruște, pentru a evita pătrunderea apei în ochi. 

Pe durata băii cu ghimbir este indicat să consumați multe lichide, deoarece corpul transpiră mult și pierde lichide. O cană cu limonadă de ghimbir poate ajuta mult în acest sens.

___________________________________________________________________________________________________

Surse bibliografice:

1. Radiance Central, Healing & Detoxifying Ginger Epsom Salt Bath Recipe: http://www.radiancecentral.com/2015/02/05/healing-detoxifying-ginger-epsom-salt-bath-recipe/

2. Annie’s Place, Ginger Bath for Sickness, Aches and Pain: http://www.anniesplacetolearn.com/blog/ginger-bath-for-healing

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.