Compresa cu ghimbir – un leac excelent pentru durerile articulare și menstruale, inflamații, mâini și picioare reci, circulație proastă

Ghimbirul este un antiinflamator puternic. Poate fi folosit atât intern, cât și extern. Dacă nu ați mai încercat până acum o compresă cu ghimbir, dați-i o șansă.

Este un remediu excelent pentru articulații și tot felul de dureri. 

Compresa cu ghimbir - un leac excelent pentru durerile articulare și menstruale, inflamații, mâini și picioare reci, circulație proastă

Compresa cu ghimbir pentru dureri, mâini și picioare reci, circulație proastă: Jcomp

Compresa cu ghimbir ajută la calmarea durerilor corporale. Îmbunătățește circulația sangvină deficitară.

Pune sângele în mișcare și înlătură stagnarea. Prin faptul că aduce sângele la suprafața pielii, ajută procesul de vindecare.

Cum se face compresa cu ghimbir

Pentru a pregăti o compresă cu ghimbir veți avea nevoie de ghimbir proaspăt.

Vă trebuie o rădăcină de ghimbir suficient de mare încât să obțineți un terci adecvat pentru zona corpului care necesită tratatment.

Veți mai avea nevoie de o oală umplută cu apă pe trei sferturi pe care trebuie să o puneți pe aragaz la înfierbântat. Cât se încălzește apa, dați rădăcina de ghimbir prin răzătoare.

Puneți o cârpă mare într-un bol, cu marginile răsfrânte. Radeți direct rădăcina de ghimbir în cârpă, apoi strângeți capetele și adunați-le grămadă. Legați-le cu o ață.

Stoarceți compresa în oala cu apă pentru a extrage sucul. Băgați apoi compresa cu totul în apă.

Lăsați-o să se înfierbânte bine. Nu trebuie să clocotească. Apa este gata când a devenit tulbure. Acesta este semnul că sucul de ghimbir a ieșit din cârpă și s-a amestecat în apă.

Luați un prosop mediu de baie, pentru față sau mâin. Împărturiți-l pe lung. Țineți de margini și înmuiați doar mijlocul în apa din cratiță. Capetele trebuie menținute uscate. Mijlocul trebuie udat bine.

Răsuciți apoi prosopul și strângeți-l pentru a-l stoarce bine. Acest prosop fierbinte, înmuiat în apa de ghimbir va constitui compresa.

Cum se aplică compresa cu ghimbir

Aplicați prosopul pe zona afectată a corpului, cu partea de mijloc înmuiată în apă. Dacă este prea fierbinte, lăsați-o să se mai răcorească. Compresa trebuie să fie, în orice caz, caldă, dar să nu ardă pielea.

Împăturiți prosopul și acoperiți-l cu un alt prosop de baie mai mare pentru a menține căldura.

După ce s-a răcit, îmbibați din nou compresa în apa fierbinte cu suc de ghimbir și aplicați-o din nou. Se fac câte 5-6 aplicații succesive.

Unde se aplică compresa cu ghimbir

Compresa cu ghimbir poate fi aplicată pe diferite regiuni ale corpului: pe zona lombară, pe umeri, pe abdomen, pe piept, pe spate, pe genunchi, glezne și încheieturi, pe față, pe gât.

Indicații terapeutice

În funcție de afecțiunea existentă, compresele cu ghimbir pot fi aplicate pe diferite zone ale corpului, menționate mai sus. Acestea ajută în caz de:

  • dureri lombare
  • dureri articulare (genunchi, încheieturi, glezne)
  • articulații înțepenite
  • crampe abdominale
  • dureri menstruale (se aplică pe regiunea abdomenului inferior)
  • afecțiuni pulmonare (se aplică pe spate)
  • circulație sangvină deficitară
  • simptome de răceală și gripă (se aplică pe față)

Dacă aveți picioare sau mâini reci și vreți să creșteți fluxul sangvin în aceste zone, puteți folosi apa fierbinte cu suc de ghimbir pentru băi locale. Înmuiați mâinile și/sau picioarele în această apă.

Compresa caldă cu ghimbir aplicată pe față ajută la decongestionarea sinusurilor.

Precauții și contraindicații

Compresele cu ghimbir nu se aplică niciodată pe cap.

Acestea sunt de asemenea contraindicate bolnavilor cu cancer, deoarece stimulează circulația sângelui și implicit celulele canceroase.

Nu exagerați cu aceste comprese, deoarece puteți ajunge la bășici sau arsuri ale pielii.

Articole similare

Pe site-ul nostru puteți găsi și alte articole utile pe această temă:

Antiinflamator natural concentrat din turmeric, lămâie și ghimbir – tonic imunitar și analgezic
Pastă de miere, turmeric, ghimbir și salcie pentru dureri articulare și musculare
Dureri articulare? 5 schimbări în dietă care îți pot ușura simptomele
Trei plante la care poți apela în caz de dureri articulare și reumatice

Sursă articol: The Center of Ki, How to make a ginger compress: https://www.youtube.com/watch?v=CYdL60rBQ-o&ab_channel=TheCentreofKi

Citeşte mai multe despre:

*Sfaturile și orice informații despre sănătate disponibile pe acest site au scop informativ, nu înlocuiesc recomandarea medicului. Dacă suferiți de boli cronice sau urmați tratamente medicamentoase, vă recomandăm să consultați medicul dumneavoastră înainte de a începe o cură sau un tratament naturist, pentru a evita interacțiunea. Prin amânarea sau întreruperea tratamentelor medicale clasice vă puteți pune sănătatea în pericol.


Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.