Pastă de miere, turmeric, ghimbir și salcie pentru dureri articulare și musculare

Această pastă de miere, turmeric, ghimbir și salcie poate fi folosită ca un tonic natural pentru articulații. Previne apariția durerilor și ajută la atenuarea celor deja instalate.

Toate ingredientele din această rețetă au proprietăți antiinflamatoare și calmante.

Pasta de miere, turmeric si salcie pentru dureri

Imagine sugestiva: Pasta de miere, turmeric si salcie pentru dureri: Teresa Trimm / Kjpargeter

Turmericul este unul din cele mai eficiente remedii împotriva inflamațiilor interne și externe. Ghimbirul are efecte similare, dar mai slabe decât turmericul.

Salcia – planta durerilor

Ingredientul principal al acestei formule este scoarța de salcie. Aceasta este cunoscută sub numele de „aspirina naturii”. Este folosită în scop medicinal de mii de ani. Are proprietăți analgezice, antireumatice, febrifuge, anticoagulante, sedative.

Scoarța de salcie susține sănătatea articulațiilor. Ajută în toate afecțiunile în care este recomandată aspirina sau alte medicamente pentru durere, precum răceală și febră, dureri de cap, dureri musculare, dureri de articulații, dureri menstruale, migrene, reumatisme, nevralgii, diaree, stomatite.

Studiile i-au confirmat eficiența în calmarea durerilor. O recenzie a arătat că 240 mg de salicină au redus exacerbarea durerilor de spate cronice, fiind la fel de eficientă ca și medicamentul Rofecoxib.

Extractul de scoarță de salcie albă a demonstrat efecte analgezice în durerile de șold și osteoartrita la genunchi. Participanții au consumat 120-240 mg de salicină pe zi.

Citește și  – Trei plante la care poți apela în caz de dureri articulare și reumatice

Scoarța de salcie se găsește la magazinele naturiste sub formă de pulbere, ceai sau capsule. Cei de la Fares au pulbere de scoarță de salcie la borcan. Dacă nu găsiți, puteți cumpăra scoarță de salcie pentru ceai și să o dați prin râșnița electrică de cafea. Scopul este să obțineți o pulbere fină.

Pastă de miere cu turmeric și salcie pentru dureri – rețetă

Ingrediente

  • 4 linguri de rădăcină de ghimbir ras
  • 4 linguri de pulbere de turmeric
  • 4 linguri de pulbere de scoarță de salcie albă
  • 4 linguri de oțet de mere
  • 1 cană de miere lichidă

Mod de preparare

Dați rădăcina de ghimbir prin răzătoarea cu găuri mici. Puneți ghimbirul într-un borcan. Adăugați pulberile de turmeric și salcie. Adăugați apoi mierea și oțetul.

Citește și – Unguent din păpădie pentru dureri articulare și piele crăpată

Amestecați bine, până rezultă o pastă omogenă. Înfiletați capacul și lăsați ingredientele la macerat pentru 7 zile.

Mod de utilizare

Se consumă câte 1 linguriță de pastă, de 2 ori pe zi. Poate fi utilizat atât în scop preventiv, cât și în scop terapeutic, pentru atenuarea durerilor musculare.

Borcanul se păstrează în frigider. Rezistă câteva săptămâni.

Precauții și contraindicații

Acest remediu nu este indicat persoanelor cu sensibilitate crescută sau alergie la aspiriă ori salicilați.

Surse articol:

1. Magdalena Wszelaki, White willow bark honey paste, Hormones & Balance: https://hormonesbalance.com/recipes/white-willow-bark-honey-paste/
2. Andrea H. Zengion, Eric Yarnell, 20 – Herbal and Nutritional Supplements for Painful Conditions, Editor(s): Ted A. Lennard, Stevan Walkowski, Aneesh K. Singla, David G. Vivian, Pain Procedures in Clinical Practice (Third Edition), Hanley & Belfus, 2011, Pages 187-204, ISBN 9781416037798, https://doi.org/10.1016/B978-1-4160-3779-8.10020-X (https://www.sciencedirect.com/science/article/pii/B978141603779810020X)

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.