Vin de Măceșe – Preparare, Beneficii, Administrare

Vinul de măceșe este un bun diuretic, vaso-dilatator, antiviral, stimulent, revigorant, remineralizant și tonic-aperitiv. Se ia ca un tratament pentru afecțiunile hepato-renale, pentru scăderea colesterolului, prevenirea bolilor de inimă, afecțiuni ale pielii, herpes, , impotență, frigiditate, creșterea poftei de mâncare, refacerea vitaminei C din organism la cei cu avitaminoză, sau pentru refacerea după o boală sau operație, la cei convalescenți.

Vin de Măceșe – Preparare, Beneficii, Administrare

Vin de Măceșe – Preparare, Beneficii, Administrare

Rețetă Vin de Măceșe

Ingrediente:

• 1 kg de măceșe uscate (sau 2 kg de măceșe proaspete)
• 3 litri de vin roșu (de casă, sau un soi superior: Merlot, Pinot sau Cabernet)
• 2,8 kg de zahăr
• 40g de drojdie
• 7 litri de apă
• 2 lămâi (sucul extras)

Mod de preparare:

Se spală măceșele cu apă rece în câteva rânduri și se pun într-o damigeană. Peste ele se toarnă apa fiartă și răcită. Se adaugă vinul, zahărul, drojdia și sucul de lămâie. Damigeana se închide etanș cu dop care are un tub de fermentație, special conceput pentru a elimina dioxidul de carbon. Damigeana se lasă la fermentat 4-6 săptămâni, la loc cald sau cu temperatura constantă. Se agită zilnic timp de 2 săptămâni.

La urmă se strecoară și se pune în alt vas cu tub de fermentație, și se mai lasă câteva zile. Vinul se trage ușor, fără a tulbura drojdia, și se pune în altă sticlă. Se agită sticla ușor și apoi se lasă câteva ore pentru așezarea reziduurilor e fundul sticlei. Se pune sticle închise la culoare (de preferabil de jumătate), și se închid cu capace ermetice.

Mod de administrare:

Se beau câte 100 ml de vin de măceșe, de 3 ori pe zi, cu 30 de minute după masă.

Rețetă Vin de Măceșe cu Miere

Ingrediente:

• 300 g de măceșe uscate (sau 600 g de măceșe crude)
• 3 litri de vin roșu natural
• 300 g de miere de albine
• Apă

Mod de preparare:

Se spală măceșele și se pun la fiert cu apă cât să le acopere, la foc mic, aproximativ un sfert de oră. Se adaugă vinul și se mai lasă la fiert încă un sfert de oră. se lasă apoi la răcit, și cât preparatul este puțin cald, se adaugă mierea. Se amestecă bine folosind o lingură de lemn, până se topește bine mierea. Se lasă la răcit bine, și apoi se strecoară.

Se îmbuteliază în sticle închise la culoare și se astupă cu capace ermetice.

Mod de administrare:

Se iau câte 25 ml, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Citeşte mai multe despre:

2 comentarii

  1. GARJOABA DUMITRU

    RETETA NU DA CANTITATEA DE APA, 5 sau 10 litri nu se scrie.Multumesc!

    • Postolache Ana Maria

      Sunt date indicațiile. La prima rețetă se pun 7 litri de apă, iar la a doua rețetă se spune că se pune atâta apă cât să acopere măceșele.

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.