SIROPUL de COACĂZE are efecte puternic ENERGIZANTE și fortifică întreg organismul

Coacăzele negre sunt o veritabilă farmacie naturală. Fitoterapeuții sunt impresionați de acțiunea terapeutică deosebit de diversă a acestor fructe mici.

Se evidențiază în mod special efectele lor tonice generale. Datorită concentrației foarte mari de vitamina C pe care o conțin (de 3-4 ori mai mult decât lămâile), coacăzele fortifică tot organismul, cresc imunitatea la infecții și ajută la formarea globulelor roșii.

sirop coacaze negre energizant

Coacăzele sunt un remediu prețios pentru toate vârstele, dar mai ales pentru copii (ajută la creșterea oaselor) și pentru persoanele vârstnice.

Coacăzele negre sunt deosebit de utile persoanelor convalescente, care se refac după o boală grea sau îndelungată. Efectele lor tonice se răsfrâng mai ales asupra sistemului nervos, fiind recomandate celor care suferă de astenie sau oboseală intelectuală.

Coacăzele negre mențin tinerețea creierului, îmbunătățesc atenția, performanța cognitivă și buna-dispoziție, și reduc oboseala mentală.

Profesorul Constantin Milică recomandă siropul de coacăze negre preparat la rece, ca energizant puternic și tonic pentru întregul organism. Acest sirop este bun pentru copii, vârstnici și bolnavii aflați în perioada de convalescență. Se administrează câte 4-6 linguri, la fiecare 2 ore.

Modul de preparare al siropului de coacăz negru fără fierbere și fără zahăr se poate găsi în acest articol, împreună cu unele indicații terapeutice importante.

Coacăzele negre au mult mai multe beneficii pentru sănătatea noastră. Ele măresc acuitatea vizuală, previn apariția accidentelor vasculare cerebrale, ajută la eliminarea acidului uric la persoanele cu gută, reumatism și litiază urinară, favorizează eliminarea toxinelor și ajută la tratarea tusei, răgușelii și anginei.

Coacăzele negre conțin peste 300% din doza zilnică necesară de vitamina C, fier, antioxidanți, vitamine din complexul B și multe minerale. Sunt considerate cele mai bogate surse de antioxidanți din natură.

Surse articol:
1. „Sănătate Prin Semințe, Legume și Fructe”, Ovidiu Bojor, Catrinel Perianu
2. http://www.farmacia-verde.ro/2010/06/25/preparate-de-casa-din-coacaze/

Citeşte mai multe despre:

1 comentariu

  1. E foarte foarte bun ! Am facut de multe ori sirop , dar nu cu miere de albine ci cu zahar de trestie .

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.