Siropul de COACĂZE NEGRE – medicamentul suprem împotriva infecțiilor
Sebastian Kneipp – părintele medicinei naturiste, considera și numea siropul de coacăze negre un elixir pentru sănătatea gâtului și a căilor respiratorii superioare. Botaniștii din timpul Evului Mediu cunoșteau proprietățile tămăduitoare ale coacăzelor negre, și le foloseau pentru a trata tusea, disfuncții ale ficatului și pietrele vezicale.
Coacăzele negre – cele mai „super-fructe”
Cercetările au arătat că aceste boabe mici sunt mult mai nutritive decât alte fructe considerate foarte sănătoase, de la cele tradiționale precum merele și portocalele, până la cele mai exotice, precum bananele sau goji. După coacăzele negre s-au situat afinele, zmeura, căpșunile și rodiile.
Coacăzele negre sunt cea mai bogată sursă naturală de vitamina C, un antioxidant cu o putere extraordinară de a combate infecțiile. Din acest motiv, în timpul celui de-al doilea război mondial, coacăzele negre erau transformate într-un stimulent natural, și dat copiilor pentru întărire și ferirea de boli.
100 g de coacăze negre ne oferă peste 300% din doza zilnică recomandată de vitamina C.
Antidotul infecțiilor
Oamenii de știință au investigat efectele inhibitoare ale extractului de coacăze negre asupra patogenilor asociați cu afecțiunile orale, nazale și infecțiile aparatului respirator superior, precum și împotriva virusului sincițial, virusului gripal A și B, virusului herpes simplex tip 1, Streptococcus pneumoniae și Streptococcus mutans.
Cercetătorii au descoperit că mai puțin de 1 un procent din concentrația extractului de coacăze negre a inhibat replicarea a numeroase boli (din cele menționate mai sus) cu 50%, și că 10% din extract a inhibat absorbția acestor virusuri pe suprafața celulelor în proporție de 95%. Un procent de 10% din extract a dezinfectat în proporție de 99.8% gripa de tip B și în proporție de 78.9% virusul Streptococcus pneumoniae, cunoscut și sub denumirea de pneumococ), în 10 minute.
Concluzia a fost că extractul de coacăz negru are un potențial extraordinar ca remediu natural pentru sănătatea noastră.
Sirop de coacăze negre – rețetă
Boabele de coacăz negru se spală bine, cu atenție, fără a le zdrobi. Se vor așeza într-un borcan, în straturi alternative, cu miere. Se pune un strat de coacăze, apoi un strat de miere, un strat de coacăze, un strat de miere, și tot așa, până se umple borcanul. Se închide ermetic, și se lasă la macerat 2 luni. La final, siropul se consumă ca atare. Se iau câte 4-6 linguri pe zi, ca atare, sau diluate cu apă minerală.
Este un tratament ideal mai ales toamna și iarna, împotriva tusei, guturaiului, afecțiunilor virale, bronșitei și pușeelor reumatice.
Siropul de coacăze negre se poate procura și de la magazinele naturiste, la un preț extrem de bun. O sticlă de 500 ml costă în jur de 16 lei.
Multumim ptr tot,sunteti tari.