COACĂZELE negre conțin peste 300% din doza zilnică necesară de vitamina C, foarte mult fier, antioxidanți și vitamine B

Coacăzele negre nu sunt un fruct oarecare, ci un medicament excepțional, un tonic imunitar natural și o adevărată sursă de sănătate.

Coacăze Negre Beneficii

Coacăze Negre Beneficii

Vitamina C

Deși mulți dintre noi ne gândim la lămâi și la alte citrice atunci când vine vorba despre vitamina C, studiile au arătat că fructele de pădure sunt surse foarte bogate de acest antioxidant.

O singură porție (100 g) de coacăze negre conține mai mult de 300% din doza zilnică recomandată de vitamina C. Această vitamină este o armă puternică împotriva infecțiilor. Mai mult, are proprietăți antioxidante care împiedică daunele radicalilor liberi asupra celulelor corpului (expunerea la compuși toxici și poluanți care cauzează boli de inimă, inflamații, cancer și îmbătrânirea prematură)

Antioxidanți

Coacăzele negre sunt clasate pe primul loc în topul fructelor de pădure în special datorită conținutului bogat de antioxidanți. Testele realizate de un Institut de Cercetare din Scoția au arătat că coacăzele negre conțin în mod special antociani (responsabili și pentru culoarea neagră a fructelor), compuși care stopează radicalii liberi care cauzează boli de inimă, îmbătrânire prematură, inflamații, diabet, Alzheimer, cancer, lezarea celulelor și multe alte afecțiuni.

Coacăzele negre conțin de asemenea flavonoide precum betacaroten, zeaxantină și criptoxantină, care scad riscul de cancer bucal și pulmonar, și care protejează împotriva bolilor oculare și neurologice, încetinesc procesul de îmbătrânire și combat inflamațiile.

Vitamine B

Vitaminele din complexul B regăsite în coacăzele negre – precum vitamina B5, vitamina B6 și vitamina B1 sunt numite “vitamine esențiale”, deoarece corpul nu le poate produce, și de aceea trebuie luate din alimente.

Coacăzele negre ne furnizează de asemenea 20% din cantitatea zilnică de fier, care protejează împotriva deficitelor imunitare și a oboselii, prin faptul că transportă oxigenul la celule. Sunt de asemenea prezente cuprul, calciul, fosforul, manganul, magneziul și potasiul, care asigură buna funcționare a celulelor, țesuturilor și organelor corpului.

Pe lângă vitaminele prezentate mai sus, coacăzele negre conțin cantități mari de retinol și vitamina E.

Principalele acțiuni terapeutice

Lista beneficiilor pe care coacăzele negre le posedă este foarte lungă. Sunt în mod deosebit benefice întărirea imunității, pentru inimă, creier și vedere.

Cercetările vorbesc de capacitatea lor de a preveni boala Alzheimer, de a îmbunătăți memoria și funcțiile creierului, de a preveni și trata artrita, reumatismul și guta, infecțiile respiratorii, intestinale și renale, problemele ficatului, menopauza, menstruațiile dureroase și diareea. Aplicate extern, coacăzele negre pot ajuta la vindecarea rănilor.

De unde le procurăm

Coacăzele negre apar vara, însă dacă a trecut sezonul lor, le puteți procura din supermarketuri. Se găsesc congelate, de obicei împreună cu alte fructe de pădure, la pungi. Sau puteți cumpăra ceai, sirop, extract și alte suplimente cu coacăze negre de la magazinele naturiste.

Sursă: http://foodfacts.mercola.com/black-currant.html

Citeşte mai multe despre:

    Adaugă comentariu

    Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.