SIROP de MĂCEȘE – cu efecte bune în VIROZE și boli infecto-contagioase (rețetă)

Măceșele adăpostesc un tezaur de vitamine și minerale naturale. Sunt în mod deosebit bogate în vitamina C și magneziu. Sunt indicate îndeosebi persoanelor slăbite, copiilor și vârstnicilor, datorită efectelor tonice, energizante și vitaminizante.

Au beneficii notabile în avitaminoze, debilitate, anemie, tuberculoză și convalescență.

Sirop de macese reteta si utilizari

Datorită conținutului ridicat de vitamina C, măceșele pot ajuta la tratarea unui spectru larg de boli: boli infecțioase, surmenaj fizic și intelectual, afecțiuni nervoase, respiratorii și digestive.

Măceșele susțin buna funcționare a inimii, a creierului, a ficatului, a splinei și a glandelor cu secreție internă.

__________________________

Sirop de măceșe – rețetă

Ingrediente

• 250 g de măceșe uscate
• 1,5 litri de apă
• 500 g de zahăr (sau sirop de pere)

Preparare

Fructele se pun într-o cratiță cu apă clocotită și se lasă la infuzat sub capac vreme de 12 ore. Infuzia obținută se strecoară și se pune din nou în oală. Se adaugă zahărul și se pune pe foc.

Se fierbe până când scade și atinge consistența caracteristică unui sirop. Se păstrează în sticle, la frigider. Doza recomandată este de 3 linguri de sirop de zi.

Fitoterapeutul Constantin Milică precizează că este un remediu cu efecte deosebite în bolile infecțioase și contagioase, în viroze și diaree.

Poate fi folosit și în scop alimentar, la îndulcirea salatelor sau ca topping pentru înghețate, clătite, prăjituri etc.

Poate fi servit cu apă minerală sau cu șampanie – pentru a obține un aperitiv vitaminizant, benefic pentru convalescenți, mai ales în timpul iernii.

__________________________

O altă rețetă de sirop, obținut din frunze de măceș, este recomandat persoanelor anemice și copiilor slabi, fără poftă de mâncare.

Se pun 250 g de frunze la infuzat în 1,5 litri de apă clocotită timp de 12 ore. Se strecoară și se adaugă 500 g de zahăr. Se fierbe până la consistența unui sirop și se păstrează în sticle la frigider.

__________________________

Sursă: Farmacia Verde, Măceşele, depozite de vitamine: http://www.farmacia-verde.ro/2008/12/30/macesele-depozite-de-vitamine/

Citeşte mai multe despre:

Adaugă comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.